Bladerdeeg camembert bites

door Fleur

Details

Aantal

Ca. 15 stuks

Totaal bezig

10+15+20 minuten

Gang

Borrel

Met Pasen hadden we een high beer bij mijn ouders. Met 2 pakjes bladerdeeg in de vriezer, vond ik het leuk om een bladerdeeghapje te maken. Ik kwam uit bij deze bladerdeeg camembert hapjes. Altijd lekker.

Om eerlijk te zijn, vond ik het wel een beetje een gedoe om de pakketjes te maken (dat de bladerdeeg lichtelijk uitgedroogd was, werkte natuurlijk ook niet mee 🙂 ) en bij mij werden het geen blokjes zoals op de foto’s van Laura, maar bolletjes. Ik was erg bezig om alle naden weg te werken, om te voorkomen dat de hapjes zouden lekken, wat uiteindelijk overigens toch nog gebeurde, haha.

IngrediËnten

 • 4 plakjes bladerdeeg

 • camembert

 • 1 los geklopt ei

instructies

 • Voorbereiding
  Verwarm
  Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat ca. 10 minuten ontdooien.
  Snijd de plakjes in vieren en snijd de camembert in kleine stukjes.
  Klopt het ei los.
 • Pakketjes maken
  Smeer de randjes van de stukjes bladerdeeg in met het ei.
  Leg op ieder stukje bladerdeeg een stukje camembert en vouw het bladerdeeg er helemaal omheen.
  Ik smeerde de pakketjes ook nog in met het ei.
 • Bakken
  Bak de pakketjes in ca. 15-20 minuten.
Recept van: Laura's Bakery

Zie ook onze andere bladerdeegrecepten.

Zie ook onze andere recepten