Sushiburger

door Fleur

Details

Aantal burgers

2

Totaal bezig

50 minuten

Gang

Bijgerecht, Lunch

Oké, ik heb echt mijn best gedaan in meerdere pogingen, maar ik moet toegeven dat deze foto niet echt onder de noemer instagrammable valt. Maar hé, was dat niet precies waarom wij dit blog zijn begonnen, eerlijke foto’s en ervaringen delen? Precies. Dus ik besloot dan ook deze foto en mijn ervaring hier met jullie te delen.

Ik was onwijs benieuwd naar dit recept waarbij je het broodje maakt van opgeklopte eiwitten en avocado. Klinkt best apart. En dat was het ook. Het is een luchtig “broodje” dat bij helaas wel wat zompig werd door de warmte van de burger en de saus. Het pureren van de zalm voelde wat ongemakkelijk (lees: zonde van zo’n lekker stukje vis), maar was de smaak was met de Japanse mayonaise best lekker. Al met al een bijzonder receptje dat ik niet perse nog een keer hoef te maken, maar leuk om een keer te proberen.

IngrediËnten

  • 3 eieren

  • 2 rijpe avocado’s

  • 1 norivel

  • 2 zalmfilets (in totaal ca. 275 g)

  • 4 el Japanse mayonaise

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 160 graden.
    Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    Maak een mengkom vetvrij met een beetje citroensap.
    Snijd de zalm in stukken.
  • Eiwitten kloppen
    Scheid de eieren (het eigeel heb je voor dit recept niet nodig).
    Doe de eiwitten in de vetvrije kom en klop de eiwitten in zo’n 1,5 minuut stijf.
    Het eiwit is stijf genoeg als je de kom op z’n kop kunt houden en het eiwit er niet uit valt.
  • Avocado pureren
    Pureer de avocado in de keukenmachine tot een gladde en romige saus.
    Er mogen geen stukjes meer in zitten.
  • Broodjes maken
    Spatel de romige avocadosaus voorzichtig door het eiwit, totdat je een lichtgroen mengsel hebt.
    Schep 4 platte hoopjes van het mengsel van ca. 1 centimeter dik op de de bakplaat.
    Scheur een hoekje van het norivel, snijd dit fijn en verdeel over 2 van de hoopjes. Dit worden de bovenkanten van de broodjes.
    Schuif de bakplaat in de oven en bak ca. 15 tot 20 minuten totdat de broodjes lichtbruin beginnen te kleuren.
  • Zalmburger
    Maak in de tussentijd de burgers door de zalm samen met 1 el mayonaise en een flinke snuf peper en zout in de keukenmachine fijn te malen.
    Kneed er vervolgens met je handen 2 burgers van. Dit voelt een beetje gek en de burger lijkt niet echt een geheel te vormen, maar dit komt goed in de pan.
    Verwarm een scheut olie in een koekenpan en bak de burgers om en om in ca. 10 minuten gaar.
  • Broodjes opmaken
    Schil en snijd de overgebleven avocado’s in plakjes.
    Beleg 2 broodjes met de zalmburgers en leg daar de avocado bovenop.
    Spuit hier zo’n 1,5 el mayonaise per burger over.
    Houd het norivel in een vlammetje tot het knapperig is, breek er wat stukjes vanaf en verdeel over de mayonaise.
    Leg de bovenkantjes er bovenop en klaar is Kees.
Recept van: Het daily dinner - kookboek van Chicks love food

Zie ook onze andere recepten