Wentelteefjes met gerookte zalm

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

10 minuten

Gang

Ontbijt, lunch of brunch

Tja, wat kan je doen voor lunch als je aan het klussen bent, geen keuken hebt, maar ook wel uitgekeken raakt op boterhammen hamkaas? Wentelteefjes maken op het campingpitje bijvoorbeeld.

Ik had eigenlijk bedacht om toast met zalm, avocado en ei te maken, maar ik bleek geen avocado te hebben, dus besloot ik voor wentelteefjes te gaan en en kwam ik uit op dit recept. Wat een genot zo tussen het witten door.
Het originele recept is overigens voor 8 ronde mini-wentelteefjes, maar ik maakte normaal boterhamformaat, één per persoon en omdat ik nog eimengsel en zalm over had, maakte ik er nog één bij. Oké, dat was niet de enige reden, ik was nog niet tevreden over de eerdere foto’s die ik had gemaakt :p

IngrediËnten

 • 4 bruine boterhammen

 • 2 eieren

 • 40 ml halfvolle melk

 • 70 g roomkaas light

 • 80 g gerookte zalm

 • 2 klontjes boter

 • Dille (bij gebrek aan gebruikte ik bieslook)

 • Zout en peper

instructies

 • Boterhammen beleggen
  Besmeer de boterhammen (4 stuks) met roomkaas en bestrooi met dille.
  Verdeel de zalm over 2 boterhammen en leg de andere 2 boterhammen er bovenop.
 • Eimengsel
  Meng de eieren met de melk en breng op smaak met peper en zout.
 • Bakken
  Doop de boterhammen aan beide kanten in het eimengsel.
  Verhit boter in de pan en bak de wentelteefjes langs beide zijden bruin.
  En voilà, eet smakelijk!
Recept van: Dorienski's Cooking

Zie ook onze andere recepten