Ontbijtpannenkoekjes

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

15 minuten

Gang

Ontbijt

Voor Pancake Day besloten we allebei onze favoriete pannenkoek te maken. Omdat ik met onze keukenverbouwing weinig tijd had voor het bakken pannenkoeken voor het avondeten (lees: we zijn de lokale horeca goed aan het steunen), besloot ik ontbijtpannenkoekjes te maken, wat ook wel een favoriet is bij ons thuis.
‘s Weekends maak ik geregeld bananenpannenkoekjes, maar omdat ik geen rijpe bananen in huis had, zocht ik snel een ander receptje.

En dat werd dit recept van het Minder Suiker op de website van het Diabetesfonds. Pannenkoekjes op basis van amandelmeel, dat had ik nog niet eerder gedaan. Gelukkig lagen het amandelmeel en bakpoeder binnen handbereik in één van de verhuisdozen. Met enkel wat Griekse yoghurt en 2 eitjes erbij was het ook nog eens binnen no time gepiept.

IngrediËnten

 • 75 g amandelmeel

 • 2 eieren

 • 3 flinke el yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt)

 • 1 tl bakpoeder

 • olie om in te bakken

 • optioneel: rood fruit, poedersuiker

instructies

 • Beslag
  Meng alle ingrediënten in een kom tot een stevig beslag.
 • Bakken
  Verhit een klein beetje olie (bij gebrek hieraan gebruikte ik boter) in een pan en laat goed warm worden.
  Schep met een kleine soeplepel een klein laagje beslag in de pan. Ik bakte er 3 tegelijk.
  Je kan de pannenkoekjes omdraaien als de randen (en de bovenkant) zijn gestold. Mijn eerste batch mislukte, omdat ik te snel was, vandaar de viezigheid in de pan 😉
  Herhaal tot het beslag op is.
 • Garneren
  Garneer de pannenkoekjes met rood fruit en strooi er eventueel wat poedersuiker over (zonder de poedersuiker is dit recept suikervrij).
Recept van: Minder Suiker, gepubliceerd op de website van het Diabetesfonds

Zie ook onze andere recepten