Tuna melt uit de oven

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

5 + 10 minuten

Gang

Lunch

Tegenwoordig heb ik altijd een blikje tonijn en plakken cheddar op voorraad. Perfect om met oud brood een smeuïge tuna melt te maken. Voorheen maakte ik deze in een tosti-ijzer, totdat ik dit recept van Ohmyfoodness tegen kwam. Omdat het broodje lekker krokant wordt in de oven, wordt het broodje nog lekkerder!

Dit broodje staat in een kwartiertje op tafel en is heerlijk voor tijdens de lunch. Ik voeg er als extraatje nog wat jalapeno pepers uit een pot aan toe. Lekker een beetje extra pit in combinatie met het romige van de mayonaise.

INGREDIËNTEN

 • Tonijnmengsel
 • 1 blikje tonijn op water

 • 2 eetlepel mayonaise

 • 1/2 theelepel kappertjes (fijngehakt)

 • 1/2 rode ui (gesnipperd)

 • 1 augurk (in kleine blokjes)

 • 1 eetlepel jalapeno pepers (fijngehakt)

 • Overig
 • 2 dikke plakken (oud) brood

 • 2 plakken cheddar

instructies

 • Tonijnmengsel
  Verwarm de oven voor op 180 graden. Voor het tonijnmengsel giet ik eerst de tonijn uit het blik af. Vervolgens snijd ik alle ingrediënten fijn en meng ik deze door de tonijnstukken. Hier voeg ik de mayonaise aan toe. In het recept staat 2 eetlepels, Ik voeg liever op gevoel mayonaise toe tot het moment dat ik het mengsel smeuïg genoeg vind.
 • Boterham maken
  Nu het mengsel klaar is, kan ik de boterhammen beleggen. Het tonijnmengsel verdeel ik over de boterhammen en tot slot leg hier de cheddar op. Daarna leg ik de boterhammen in de oven voor ongeveer 10 minuten.
 • Het eindresultaat
  Het eindresultaat is een lekkere knapperige boterham met daarop een smeuïge laag tonijn. Houd je niet van pittig eten, voeg dan minder of geen jalapeno pepers toe.
Recept van: Oh my foodness

Zie ook onze andere recepten