Gevlochten zalmrol

door Fleur

Details

Aantal personen

4

Totaal bezig

5 + 30 minuten

Gang

Borrel

Momenteel zit ik midden in een verbouwing, wat betekent dat ik tot het eind van de maand geen keuken meer heb. Ik kijk enorm uit naar de nieuwe keuken mét stoomoven, maar koken zal de komende tijd helaas op een wat lager pitje staan 🙁 Wat natuurlijk niet betekent dat ik niks meer kan doen. Ik zie het juist ook weer als een uitdaging om te bedenken wat mijn mogelijkheden allemaal zijn met enkel een campingpitje en een koelkast.

Want ook na een dagje huis leegruimen heb ik nog steeds zin om toch even de keuken in te duiken. Voor bij de borrel maakte ik deze (vind ik zelf) waanzinnig uitziende gevlochten zalmrol. Helaas lukte het mij alleen niet het baksel helemaal gaar te krijgen. Of dit nu komt omdat ik de geleende oven niet goed ken of wat anders; na ruim 1,5 keer de tijd was de rol van binnen nog steeds niet gaar. Gelukkig is het van buitenaf wel een plaatje.

IngrediËnten

 • 1 rol kant-en-klaar pizzadeeg

 • 150 g ricotta (ik gebruikte roomkaas)

 • 15 g dille (ik gebruikte veel minder)

 • 50 ml room

 • 120 g gerookte zalm

instructies

 • Voorbereiding
  Verwarm de oven voor op 180 graden.
  Snijd de dille wat fijn en de gerookte zalm in kleinere stukken.
  Doe de roomkaas en room in een kom en meng door elkaar.
  Meng vervolgens de dolle er doorheen.
 • Pizzadeeg
  Rol het pizzadeeg uit op bakpapier.
  Verspreid het dille-roommengsel gelijkmatig uit over het deeg.
  Verdeel vervolgens de zalm er overheen.
 • Rol
  Rol het deeg in de lengte op en snijd vervolgens in de lengte door midden, zodat je 2 lange stukken over houdt.
 • Vlecht
  Draai de stukken in een vlecht en maak de eindjes stevig aan elkaar vast.
  Bak de vlecht 30 minuten in de oven. Na 30 minuten was de vlecht bij mij van binnen nog niet gaar. Zelfs na een kwartier extra nog steeds niet. Geen idee wat er mis is gegaan. Lukt het jou wel het deeg gaar te krijgen, zou ik het leuk vinden als je een berichtje achter laat in de comments 😊
Recept van: Heerlijker Wijs

Zie ook onze andere recepten