Noten karameltartelettes

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

20 minuten

Gang

Gebak

Origineel

Gwenns Bakery

Wat een beauties, deze noten karameltartelettes. Omdat we een weekendje weg gingen, leek het mij leuk zelf taartjes mee te nemen. Omdat ik tartelettes wilde proberen ging ik op zoek naar een lekkere vulling. Ik heb 2 varianten gemaakt, deze met karamel en noten en eentje met lemon curd. Deze komt later online.

Hoe mooi deze taartjes ook zijn en hoe lekker de bodem ook is, ik mis iets. Volgende keer (want die komt er zeker) vul ik de bodem met een klein laagje amandelspijs. Ik denk dat dit een hele lekkere toevoeging is. Let goed op bij de ingrediënten, want deze zijn voor 2 taartjes.

INGREDIËNTEN

 • 1x recept voor tartelettes

 • 75 gram ongezouten gemengde noten (hazelnoten, pecannoten, walnoten, cashew)

 • 30 gram kristalsuiker

 • 10 gram glucose

 • 30 ml slagroom

 • 6 gram gezouten boter

instructies

 • Tartelettes maken
  Ik maak de tartelettes voor het recept. Als ze klaar en afgekoeld zijn, ga ik verder met dit recept.
 • Noten roosteren
  Ik leg de noten op een bakplaat en rooster ze 10 minuten op 160 graden. Tijdens het roosteren weeg ik alle ingrediënten voor de karamel af en zet ik ze klaar.
  Ik voeg meer dan 30 ml slagroom toe aan de pan, hier schep ik met een maatlepel straks de 30 ml uit.
 • Karamel maken
  Heb je een kernthermometer of een suikerthermometer, gebruik deze dan tijdens het maken van de karamel.
  Voor de karamel voeg ik glucose en de suiker toe aan de pan en deze zet ik op middelhoog. Langzaam aan zie ik de glucose en suiker smelten. Let goed op de temperatuur, deze mag niet boven de 80 graden uit komen.
 • Vulling maken
  Terwijl de karamel smelt, verwarm ik de slagroom op, deze moet warm zijn zodat de karamel niet stolt als ik de slagroom toe voeg. Mijn slagroom was niet warm genoeg waardoor de karamel een beetje stolde (Zie foto).
  Als de karamel vloeibaar en mooi bruin is, voeg ik lepel voor lepel de slagroom toe. Als dit alles goed vermengd is, haal ik de pan van het vuur.
  Hier roer ik de gezouten boter door de karamel en voeg ik tot slot de noten toe.
 • Het eindresultaat
  Als de karamel en de noten gemengd zijn, vul ik de bakjes. Dit ziet er echt prachtig uit! Ik had echt niet verwacht dat dit het eindresultaat zou zijn.
  De karamel is heerlijk en de bakjes ook. Toch had ik meer verwacht. Misschien is het ook de tijd en moeite die ik erin heb gestopt die voor hoge verwachtingen zorgen. Volgende keer met een laagje spijs 🙂
Recept van: Gwenns Bakery

Zie ook onze andere recepten