Bloemkoolrijstschotel met rode kidneybonen

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Allerhande

De vegetarische week is aangebroken. Na een weekje vakantie en geen verse boodschappen in huis, besloot ik na werk en al wandelend naar de supermarkt even in de AH-app te zoeken op vegetarisch met filter snel. Eén van de eerste recepten die naar voren kwam was deze. Door het kleurrijke geheel, gezonde ingrediënten en de korte bereidingstijd was ik meteen om.

Dit gerecht zit erg laag in calorieën, waardoor ik me ook af vroeg of het niet te weinig zou zijn als avond hoofdmaaltijd. Daarom besloot ik er falafel bij te serveren. Wij vonden dit thuis een goede aanvulling op de smaakvolle schotel.

IngrediËnten

  • 1 1/2 paprika

  • 1 el olijfolie

  • 1 el Euroma Original Spices by Johnnie Boer Picadillo

  • 4 gr koriander

  • 1 eetrijpe avocado

  • 80 gr rode kidneybonen

  • 400 ggr koelverse bloemkoolrijst

  • Optioneel: (kant-en-klaar) falafel

instructies

  • Paprikas
    Maak de paprika’s schoon en snijd in stukjes van ca. 1 cm.
    Verhit olie in een hapjespan en bak de paprika met de picadillo 6 minuten op middelhoog vuur.
  • Koriander, avocado’s en kidneybonen
    Snijd ondertussen de koriander grof (eigenlijk moeten de steeltjes fijngesneden worden).
    Snijd de avocado’s in blokjes van ca. 1 cm. Ik spoot een beetje limoensap over de blokjes om de kleur te behouden en omdat limoen een serveertip was).
    Spoel de rode kidneybonen af onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Bloemkoolrijst
    Voeg de bloemkoolrijst toe aan de paprika en bak 4 minuten mee.
    Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout
  • Falafel
    Mijn eigen toevoeging aan het recept, omdat ik toch nog wat miste aan het gerecht en het iets meer vulling wilde geven. Bak de falafel volgens de verpakking.
  • Serveren
    Verdeel de avocado, koriander en rode kidneybonen erover en serveer.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten