Kaasstengels

door Fleur

Details

Aantal

15

Totaal bezig

10 + 20 minuten

Gang

Borrel

Kaasstengels. Volgens Wikipedia een Indonesisch kaaskoekje met Nederlandse invloeden in de vorm van stokjes. Volgens mij een onmisbare lekkere snack bij de Nederlandse borrel 🙂

Afgelopen weekend maakte ik deze super simpele kaasstengels. Men neme hiervoor: een rol kant-en-klaar bladerdeeg, een eitje, geraspte kaas, zoutvlokjes en that’s it!

IngrediËnten

  • 1 rol vers bladerdeeg

  • 1 ei

  • 100 g geraspte kaas

  • optioneel: zoutvlokken

  • optioneel: sesamzaad

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven op 200 graden.
    Rol het bladerdeeg uit en klop het ei.
    Snijd lange stroken en smeer deze in met het ei.
  • Stengels maken
    Leg steeds 2 stroken op elkaar en duw een beetje aan. Dit gaat wat lastig omdat de stroken nat van het ei zijn, maar geen zorgen, het komt goed.
    Draai de stroken tot spiralen.
    Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Bestrooi met kaas, zout en sesamzaadjes.
  • Bakken
    Bak de stengels in ca. 20 minuten krokant.
Recept van: Simpele recepten

Zie ook onze andere recepten