Pasta met boerenkoolpesto en spekkruim

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

20 minuten

Gang

Diner

Van de limabonen-aardappelsoep met boerenkool had ik nog aardig wat boerenkool over. Perfect dus voor deze boerenkoolpesto en weer eens wat anders dan de pesto met basilicum. Ik maakte de pasta af met een spekkruim, lekker voor wat crunch bij de pasta.

Ik vind echt een sport om mijn koelkast leeg te koken. Bij dit recept is dat goed gelukt! Ik had nog wat spek over van pannenkoeken bakken, wat boerenkool van de limabonen soep en er lag nog wat verse pasta in de vriezer. Hoppa, een heerlijk maal en een legere koelkast.

Ingrediƫnten

 • Spekkruim + pasta
 • 2 plakken spek (in gebruikte pannenkoekenspek)

 • Pasta voor 2 personen

 • Pesto
 • 60 gram boerenkool

 • 40 gram Parmezaanse kaas (geraspt)

 • 30 gram pijnboompitten

 • 4 eetlepels olijfolie

 • 1 knoflookteen (grof gesneden)

 • 1 citroen

 • Peper en zout

instructies

 • Spekkruim maken
  Het spekkruim maak je in 2 stappen. Allereerst bak je het spek krokant in de pan en verwarm je de oven voor op 160 graden. Als het spek krokant is, dan haal je het uit de pan en dep je het droog met keukenpapier.
  Het spekkruim snijd je dan al fijn tot kruim en leg je nog zo’n 10 minuten in de oven op een bakpapiertje.
 • Pesto maken
  Terwijl het spek in de pan of oven ligt, kan je verder met de pesto. Voor de pesto voeg je alle ingrediƫnten (behalve het citroensap) in een keukenmachine. Dit maal je fijn tot er een zachte pesto ontstaat. Blijft jouw pesto droog, voeg dan nog wat extra olijfolie toe. Als de pesto klaar is, dan kan je naar smaak citroensap, peper en zout toevoegen.
 • Het eindresultaat
  Als zowel het kruim als de pesto klaar zijn, dan hoeft enkel de pasta nog gekookt te worden. Doe dit volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  Als de pasta klaar is, giet je deze af en voeg je de pesto toe aan de pasta. Roer dit goed door elkaar zodat elke sliert pasta bedekt is met een laagje pesto. Op het bord maak je het gerecht af met het spekkruim en nog wat geraspte Parmezaanse kaas. Een smakelijke, snelle maaltijd.
Recept van: Uit Pauline's keuken

Zie ook onze andere recepten