Ramen met kipgehakt en groenten

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

25 minuten

Gang

Hoofdgerecht

De laatste weken staat regelmatig kipgehakt bij ons op het menu. Een nieuwe ontdekking. Gezond en toch nog even anders dan een kipfiletje of rundergehakt. Eerder maakte ik Kipgehaktballetjes in champignonroomsaus; dit keer koos ik voor een wokgerecht.

Het leuke aan dit recept vind ik dat je je eigen woksausje maakt, wat helemaal niet moeilijk is, maar natuurlijk wel veel lekkerder dan uit een kant-en-klaar flesje. Uiteraard kan je de groenten naar eigen wens variëren.

IngrediËnten

  • 150 g kipgehakt

  • 1/2 paksoi (ik gebruikte Chinese kool)

  • 100 g sugar snaps (bij gebrek hieraan, koos ik voor snijbonen)

  • 125 g (kastanje)champignons

  • 1 paprika

  • 2 tenen knoflook

  • 1/2 ui

  • 1 rode peper

  • 2 cm gember

  • 150 g noedels (ik gebruikte ramen)

  • wokolie

  • peper en zout

  • handje cashewnoten

  • Woksaus
  • 2 el chilisaus

  • 1 el ketchup

  • 1 el ketjap manis

  • sap van een 1/4 limoen

  • 1/4 e; gembersiroop

instructies

  • Voorbereiding
    Snijd de Chinese kool in stukken en de champignons in plakjes.
    Snipper de ui en snijd de knoflook en de peper fijn.
    Schil de gember en rasp fijn.
    Hak de cashewnoten grof.
    Omdat ik snijbonen gebruikte, sneed ik deze in stukken en kookte deze ca. 4 minuten voor.
    Kook de ramen volgens de beschrijving
  • Wokken
    Verhit een scheutje wokolie in een wok of grote hapjespan.
    Fruit hierin de uien met de rode peper, knoflook en gember.
    In het recept staat dat nu de paprika, de champignons én het kipgehakt kan worden toegevoegd.
    Het voelde voor mij een beetje vreemd om de kip er nu meteen bij te doen, daarom bakte ik het kipgehakt in een aparte koekenpan en voegde dit bij de wok toen het gaar was.
    Vervolgens voeg je de chilisaus, ketchup, ketjap en gembersiroop toe en laat je dit 5 minuten pruttelen.
    Daarna voeg je de Chinese kool en de snijbonen toe en bak je dit nog 3 minuten mee.
    Breng het op smaak met peper en zout en limoensap.
    Schep de ramen er doorheen en bestrooi vlak voor het serveren met cashewnoten.
Recept van: Familie over de kook

Zie ook onze andere recepten