Limabonen-aardappelsoep met boerenkool

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

45 minuten

Gang

Lunch

Dit recept komt uit Delicious magazine van februari 2021. Hierin stond een soepspecial met heerlijke soepen waaronder deze soep met boerenkool. Ook weer eens een soep die niet gepureerd hoeft te worden, zodat je elk ingrediënt nog zit liggen in de soep.

In deze soep zitten geen hele spannende ingrediënten en toch zorgt het geheel voor een verrassende soep. Lekker romig door de kaaskorst en goed vullend door de aardappel en bonen. Een echte aanrader.

Ingrediënten

  • 2 eetlepel olijfolie

  • 1/2 ui (in dunne ringen)

  • 1 teen knoflook (fijngesneden)

  • 250 gram kruimige aardappels (geschild, in 1cm blokjes)

  • 1 eetlepel rozemarijn (fijngesneden)

  • 1 liter kippenbouillon

  • 40 gram korst van een Parmezaanse kaas

  • 240 gram limabonen (1 blikje uitgelekt)

  • 50 gram boerenkool

  • 1 eetlepel bladpeterselie (fijngesneden)

  • Parmezaanse kaas (voor er overheen)

  • Croutons

instructies

  • Basis bereiden
    Deze soep wordt in 2 delen gemaakt. Voor het eerste deel heb je nodig: de uienringen, fijngesneden knoflook, aardappelblokjes, fijngesneden rozemarijn, kaaskorst en bouillon.
    Je start met het bakken verhitten van de olie om hier de ui, knoflook en aardappel op laag vuur voor 5 minuten te bakken.
    Na 5 minuten voeg je de rozemarijn toe en deze bak je voor 2 minuten mee.
    Vervolgens voeg je de bouillon en kaaskorst toe en breng je dit tot kook. Als dit kookt, kan het vuur laag en voor ongeveer 30 minuten rustig pruttelen.
  • Bonen en boerenkool toevoegen
    Na een half uurtje is het tijd de bonen toe te voegen. Zorg dat je deze goed afspoelt voordat je ze in de soep doet. De bonen verwarm je 5 minuten mee (of tot de aardappels gaar zijn).
    Nu is het zoeken naar de kaaskorst, want deze mag er uit. Als de kaaskorst eruit is, dan kunnen als laatst de boerenkool en peterselie door de soep. Roer dit rustig door de soep zodat alle ingrediënten goed vermengd zijn.
  • Het eindresultaat
    In de pan zag de soep er niet perse heel lekker uit, maar afgemaakt met de croutons en Parmezaan rasp ziet hij er een stuk beter uit. De smaken in de soep passen er goed bij elkaar, wat het tot een lekkere soep maakt.
    Als je wilt kan je ook zelf croutons maken. In het originele recept worden Parmezaan croutons gemaakt.
Recept van: Delicious Magazine

Zie ook onze andere recepten