Tortillachips

door Fleur

Details

Aantal personen

4

Totaal bezig

5 + 6 minuten

Gang

Borrel

Origineel

Eetspiratie

Wraps, je kunt er van alles mee. Je kan ze vullen met groente, vlees, kip, gehakt of vis. Goed gevuld lekker voor het avondeten, maar iets lichter gevuld ook heerlijk voor de lunch en tegenwoordig kunnen we hier ook de TikTok Wrap aan toevoegen. Maar afgelopen weekend maakte ik er tortillachips van.

Met dit recept, voor zover dit een recept te noemen is, heb je binnen handomdraai je homemade tortillachips op tafel. Je kan ze kruiden zoals je wilt en hebt dus geen bijzondere ingrediënten nodig. Paar minuutjes in de oven en klaar is kees.

IngrediËnten

  • 4 tortillawraps (of meer naar wens, ik gebruikte er 6 voor 4 personen)

  • 3 el plantaardige olie

  • 2 tl paprikapoeder

  • 1 mespunt komijnpoeder (bleek ik niet meer in huis te hebben, ik verving dit voor chilipoeder en gerookte paprikapoeder)

  • 1/2 tl knoflookpoeder

  • snufje zout

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven op 175 graden.
    Meng de kruiden alvast in een schaaltje.
  • Wraps
    Leg de wraps op elkaar en snijd ze 2 keer door midden, zodat je 4 kwarten over houdt.
    Snijd vervolgens driehoekjes uit de helften.
  • Kruiden
    Bestrijk de driehoekjes met olie en strooi de kruiden erover heen.
    Hussel even door elkaar. Ik deed dit in een diep bord.
  • Bakken
    Leg de driehoekjes vervolgens uit op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 6 minuten krokant. Ze kunnen nog wat zacht zijn als je ze uit de oven haalt, maar tijdens het afkoelen krokant.
Recept van: Eetspiratie

Zie ook onze andere recepten