Appelflappen

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

10 + 25 minuten

Gang

Tussendoortje

Met al dat thuiswerken heb ik weinig lekkers in huis om de verleiding tot snoepen te voorkomen. Gelukkig kan je met een paar ingrediënten zelf iets lekkers als een appelflap maken. Zo is die zoete trek van mij toch nog gestild.

Binnen een half uurtje heb je een lekkere appelflap gemaakt. En laten we eerlijk zijn, een warme appelflap is echt zo veel lekkerder dan een koude. Dit is voor mij het perfecte tussendoortje als ik even mijn werkmotivatie kwijt ben. Het zorgt voor een korte afleiding met iets lekkers als resultaat.

INGREDIËNTEN

 • 2 plakken bladerdeeg (ik gebruikte roomboter)

 • Halve appel

 • 1/2 handje rozijnen

 • 6 walnoten

 • 1/2 theelepel kaneel

 • Kristalsuiker

 • 1 ei of een beetje melk

instructies

 • Bladerdeeg ontdooien
  Haal een kwartiertje van te voren de bladerdeeg vellen uit de vriezer. Deze kunnen dan rustig ontdooien.
 • Vulling maken
  Ik verwarm de oven vast voor op 190 graden en ga aan de slag met de vulling. Voor de vulling schil ik de appel en snijd ik deze in kleine stukjes. Ik hak de walnoten fijn en doe deze samen met de appel, rozijnen en kaneel in een kom. Vervolgens meng ik de ingrediënten in de kom.
 • Flappen vullen
  Leg de vulling in een soort kleine driehoek op het bladerdeeg. Zorg voor voldoende ruimte om de vulling zodat de flap nog dubbelgevouwen kan worden.
  Maak de rand met je vinger nat met een beetje water en vouw het bladerdeeg over de vulling heen tot een driehoek. Druk dit aan met een vork.
  Omdat ik het zonde vind een heel ei te gebruiken voor 2 appelflappen, smeer ik ze in met een beetje melk. Ik heb dit ooit geleerd toen ik bij de bakker werkte (als 16-jarig meisje) en dit werkt prima.
  Strooi vervolgens de suiker over de appelflap en ze zijn klaar voor de oven. Je bakt de flappen in 25 minuten lekker bruin.
 • Het eindresultaat
  Wacht nog even 5 minuten met eten, want hete suiker is niet heel prettig in je mond. Deze appelflappen zijn lekker knapperig en voelen nog een beetje gezond omdat ik weet wat er in zit 🙂
Recept van: Leuke recepten

Zie ook onze andere recepten