Hartige ham-kaas muffins

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

10 + 15 minuten

Gang

Ontbijt / lunch

Deze muffins zijn ontstaan uit de restjes in mijn koelkast. Ik had nog een beetje geraspte kaas en hamblokjes liggen en wilde daar iets kleins van maken voor tijdens de lunch.

Wat is het toch fijn als iets eigenlijk lekkerder is dan verwacht. Deze muffins zijn onwijs lekker als hartig tussendoortje of als ontbijt/brunch. Ze staan zo op tafel en de kans is groot dat je alle ingrediënten al in huis hebt. Met de hoeveelheden in dit recept, maak je 3 grote muffins.

Ingrediënten

 • 1 ei

 • 60 ml halfvolle melk

 • 30 gram geraspte kaas

 • 65 gram patentbloem

 • 1 theelepel bakpoeder

 • 50 gram hamblokjes (ik heb ze nog iets kleiner gesneden)

 • 1/2 sjalot (fijngesneden)

 • chilipoeder

 • peper

 • zout

 • olijfolie (om de vormpjes mee in te vetten)

instructies

 • Voorbereiden
  Voor ik begin met de muffins zorg ik dat alles klaar staat.
  Omdat ik geen zelfrijzend bakmeel heb, maak ik dit zelf door de bloem met de bakpoeder 2x te zeven. Het sjalotje snipper ik en ik snijd de hamblokjes iets kleiner.
 • Beslag en muffins maken
  Als je alles klaar hebt staan, dan is dit beslag zo gemaakt. Ik zet alvast de oven aan op 190 graden.
  Ik kluts eerst de melk en het ei. Daar voeg ik vervolgens het bakmeel aan toe. Als dit gemengd is, voeg ik de ham, kaas en sjalot toe. Om dit alles op smaak te krijgen voeg ik peper, zout en chili toe. Hier kan je zelf uiteraard in variëren.
  Als het beslag af is, kunnen de ingevette muffinvormpjes gevuld worden en voor 15 minuten in de oven. Check zelf even of ze gaar zijn of dat ze nog even nodig hebben. Ik heb die van mij nog een paar minuten langer laten staan.
 • Het eindresultaat
  Ha, dit is lekker. De muffin heeft een beetje de smaak van een ham/kaas croissant in een luchtig jasje. Zowel warm als koud zijn ze lekker 🙂
Recept van: Australia's best recipes

Zie ook onze andere recepten