Viscasserole

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

50 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

delicious, November 2020 (Simpel & Snel, Janneke Philippi & delicious magazine)

In de november 2020 uitgave van ‘delicious’ stond een voorproefje uit het nieuwe kookboek ‘Simpel & Snel’ van ‘Janneke Philipi & delicious magazine’ met 5 recepten die niet al te moeilijk zijn en niet veel bereidingstijd vergen. Ik houd van ovengerechten. Deze mooie viscasserole sprak mij dan ook meteen aan.

Dit is een recept waarbij je gemakkelijk kunt variëren, zowel in vis, als in groenten. Ik koos voor een combinatie van kabeljouwhaas, garnalen en mosselen en de groenten volgens het recept (courgette, venkel en paprika), maar je kunt hiervoor ook denken aan broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten. Wij aten de casserole met witte rijst.
Hoewel het eindresultaat er bij mij wat flets uit ziet (zeker in vergelijking tot de kleurrijke foto in het magazine), doet de smaak hier absoluut niet aan af.

IngrediËnten

  • 1/2 courgette

  • 1 kleine venkelknol met groen

  • 1/2 groene paprika

  • 25 g bloem

  • 125 ml visbouillon

  • 200 ml slagroom

  • 1 el (grove) mosterd

  • 37,5 g gruyère

  • 300 g visfilet (bijv. kabeljauw, zal, schelvis), garnalen en/of mosselen

  • 37,5 g boter

  • optioneel: takje peterselie, fijngesneden; je kunt ook het venkelgroen hiervoor gebruiken

  • optioneel: rijst naar keuze

  • alternatief groenten: broccoli, sperziebonen, wortel en cherrytomaten

instructie

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Snijd de courgette in stukken en de venkel en paprika in reepjes.
    Snijd de vis in stukken en rasp de kaas.
    Snijd het venkelgroen of de peterselie fijn.
  • Groente bakken
    Smelt 12,5 g van de boter in een ruime koekenpan.
    Bak de courgette, venkel en paprika 5 minuten.
    Ga ondertussen verder met stap 3.
  • Saus maken
    In de tussentijd smelt je de resterende boter in een sauspan.
    Voeg de bloem toe en bak deze 1 minuut mee.
    Ik schonk vervolgens de bouillon er al roerend met een garde bij en klopte daarna de room erbij.
    Kop dit tot een gladde saus en neem de pan na 1-2 minuten verwarmen van het vuur.
    Roer dan de mosterd en de gruyère erdoor.
  • In de ovenschaal
    Verdeel de groenten met de vis over de ovenschaal en schenk de gruyèresaus erover.
    Bak de vis in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
    Wij aten de casserole met witte rijst. Deze kun je nu opzetten.
    Zodra de casserole klaar is, neem je deze uit de oven en bestrooi je het met het fijngesneden venkelgroen of peterselie. (Dat was ik zelf vergeten.)
Recept van: delicious, November 2020 (Simpel & Snel, Janneke Philippi & delicious magazine)

Zie ook onze andere recepten

2 Opmerkingen

Avatar
Lex van Gelder 11 maart 2021 - 18:47

Heerlijke viscassarolle gemaakt. Zeker nog een keer.

Reageer
Saskia
Saskia 17 maart 2021 - 13:13

Hoi Lex, leuk om te horen! Groetjes Fleur en Saskia

Reageer

Laat een bericht achter