Schuimomelet

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

15 minuten

Gang

Ontbijt, lunch

Eieren maken mij gelukkig. Elke morgen begin ik de dag met een gekookt ei en daar geniet ik echt van. Maar eitjes zijn op vele manieren te bereiden, zo ook als schuimomelet. Ik kwam dit recept tegen en was meteen nieuwsgierig. Een extreem luchtige omelet, dat moet toch wel lekker zijn.

Na het proeven van deze omelet ben ik een beetje teleurgesteld. Door het extreme opkloppen lijkt het ei al zijn smaak te zijn verloren. Wat overblijft is een supermooie, maar redelijk neutraal smakende, omelet. De volgende keer ga ik proberen meer smaak toe te voegen door bijvoorbeeld kaas en champignons toe te voegen. Want dit moet lekkerder kunnen.

INGREDI√čNTEN

 • 3 eieren

 • Roomboter

 • Peper en zout

 • Brood (om het ei op te leggen)

instructies

 • Eieren scheiden
  Ik scheid de eitjes. In de ene kom doe ik de eiwitten en in de andere het eigeel.
  Vervolgens klop ik het eiwit stijf en glanzend met een mixer. Aan het eigeel voeg ik wat peper en zout toe. Dit klop ik vervolgens met een garde.
 • Samenvoegen en bakken
  Het opgeklopte eigeel schenk ik over in een grote kom. Hier spatel ik in een paar scheppen het opgeklopte eiwit doorheen.
  Vervolgens smelt ik een klontje boter in de koekenpan en verdeel ik het omeletmengsel in de pan. Ik zet het vuur laag, want naar het schijnt is de kans op verbranden groot bij een schuimomelet. Ik dek de pan af en check af en toe of de randen al bruin worden.
  Als de randen bruin worden (na ongeveer 5 minuten), vouw ik de omelet dubbel en laat ik hem nog 1 minuutje liggen.
 • Het eindresultaat
  Deze omelet ziet er echt prachtig uit. Ik hoopte ook echt dat hij zo zou smaken. Maar de smaak is ergens in alle luchtigheid verdwenen. Jammer. Wel een leuk recept om een keer geprobeerd te hebben.
Recept van: Lekker tafelen

Zie ook onze andere recepten