Pretzels

door Fleur

Details

Aantal personen

4

Totaal bezig

80 minuten

Gang

Baksel

Tijdens het opdoen van inspiratie voor het Valentijnsontbijt kwamen wij deze pretzels tegen. Ik ben gek op pretzels en het heeft iets van een hartvorm weg, dus kwamen de pretzels op het Valentijnsmenu.

Helaas zijn mijn pretzels een beetje uit de kluiten gegroeid en hebben ze totaal niks meer weg van een hartje, maar, desalniettemin is er weinig aan te merken aan de smaak.
Vermoedelijk moeten de strengen langer dan 35 cm zoals in het recept aangegeven 35. Als je de foto’s bij het originele recept bekijkt, zie je dat de U-tjes inderdaad veel groter en dunner zijn.

Ingredi√čnten

  • 200 g tarwebloem

  • 3,5 g droge gist

  • 1/2 tl fijne kristalsuiker

  • 1 tl bakpoeder

  • 1 eierdooier

  • 1/2 el grof zeezout

instructie

  • Deeg
    Doe de tarwebloem, gist, kristalsuiker, bakpoeder en een flinke snuf zout in een kom.
    Voeg vervolgens 250 ml lauwwarm water toe.
    Kneed het deeg in zon 10 minuten tot een luchtige substantie.

    Voor de oplettende kijker, ik was de gist even vergeten (hoe dan?), deze heb ik na het kneden alsnog toegevoegd. Heeft gelukkig toch nog prima uitgepakt.
  • Rijzen
    Doe het deeg in een kom en bedek met een vochtige theedoek.
    Laat het op een warme plek gedurende 30 minuten rijzen.
  • Vormen
    Kneed het deeg nogmaals goed door en verdeel in 4 stukken.
    Rol de stukken uit tot slierten van ca. 45 cm. Ik volgde de instructie van 35 cm, maar daarbij zijn ze bij mij helemaal dicht gegroeid.
    Leg iedere streng in een U-vorm op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Pak de uiteinden van de streng en draai die 1 slag om elkaar heen.
    Maak tenslotte de uiteinden vast in de bocht van de U.
    Herhaal dit met alle strengen.
  • Rijzen
    Smeer de pretzels in met het eigeel.
    Strooi vervolgens het grove zeezout over de pretzels.
    Laat de pretzels nog 10 minuten rijzen.
    Verwarm in de tussentijd de oven voor op 225 graden.
  • Bakken
    Bak de pretzels in de voorverwarmde oven in ca. 15 minuten gaar en goudbruin.
Recept van: Chicks Love Food

Zie ook onze andere recepten