Chocoladeschijfjes met rozenblaadjes

door Fleur

Details

Aantal

ca. 16 schijfjes

Totaal bezig

10+20 minuten

Gang

Snack

Ik heb al een hele tijd rozenblaadjes in de kast liggen en probeer de laatste tijd een beetje te ontdekken wat je er, naast thee van zetten, verder mee kunt doen. Ik heb eerder al eens een kippetje onder de huid ingesmeerd met rozenboter, dat was best lekker. Dit keer maakte ik ter aanvulling op het Valentijnsontbijt deze chocoladeschijfjes met rozenblaadjes.

Bij gebrek aan veenbessen gebruikte ik blanke rozijnen, vond ik ook wel mooi voor het kleurcontrast. Het rozenwater verving ik voor sinaasappelextract, echter ben ik hier iets te voorzichtig mee geweest, waardoor je dit verder niet proefde. De schijfjes zijn zeer eenvoudig te maken en leuk voor het oog.

Ingrediƫnten

 • 100 g (donkere) chocolade

 • handvol gedroogde veenbessen (of rozijnen, zoals ik gebruikte)

 • handvol gedroogde rozenblaadjes

 • druppeltje rozenwater (ik gebruikte sinaasappelextract)

instructies

 • Smelten
  Smelt de chocolade (au bain marie.
  Voeg het rozenwater toe en meng goed door.
 • Schijfjes maken
  Schep de chocolade op een met bakpapier beklede bakplaat.
  Duw de chocolade met de achterkant van een lepel met een cirkelende beweging plat.
  Duw de rozenblaadjes en veenbessen (of rozijnen) erin.
 • Opstijven
  Plaats de chocolaadjes ca. 15-20 minuten in de koelkast om op te stijven.
  Bewaar de chocolaadjes op een koele plek.
Recept van: Jorinde adds flvr

Zie ook onze andere recepten