Blauwe bessen muffins met chocolade

door Saskia

Details

Aantal personen

6 stuks

Totale tijd

10 + 18 minuten

Gang

Ik heb voor mijn verjaardag het airfryer kookboek gekregen en hier staan echt hele leuke recepten in. Daar waar ik eerst dacht de airfryer voornamelijk voor snacks gebruiken ben ik nu toch echt we benieuwd naar wat dat ding nog meer kan.

Zoete koek bak ik steeds vaker. Ik ben er achter dat je in een korte tijd echt hele lekker dingen op tafel zet. Een van die lekkere dingen zijn de blueberry muffins in dit recept. Het originele recept is gemaakt met kersen, maar die kon ik in dit seizoen (winter) niet vinden, blauwe bessen zijn een goede en lekkere vervanging.

Ingrediƫnten

 • 150 gram bloem

 • 1 theelepel bakpoeder

 • 75 gram witte basterdsuiker

 • 75 gram blauwe bessen

 • 35 gram pure chocolade

 • 125 ml halfvolle melk

 • 1 ei

 • 45 gram gezouten boter

instructies

 • Beslag maken (droog)
  Zeef de bloem en bakpoeder boven een grote kom. Voeg aan deze kom de suiker toe en roer dit door elkaar.
  Hak de chocolade in kleine stukken en voeg deze samen met de blauwe bessen toe aan het droge mengsel.
 • Beslag maken
  Smelt de gezouten boter in de pan op laag vuur. Terwijl dit op staat voeg ik de melk en eieren samen in een maatbeker en klutst ik deze tot ze 1 geheel zijn. Als de boter gesmolten is, voeg ik deze toe aan het natte mengsel.
  Vervolgens giet ik het natte mengsel bij het droge mengsel en roer ik dit met een lepel door elkaar tot een dikkig beslag.
 • Muffins vullen en bakken
  Ik zet de airfryer aan op 160 graden zodat deze opwarmt. Ik vet de vormpjes in met een klein beetje olijfolie zodat ik de muffins er straks eenvoudig uit krijg.
  Nu is het tijd de vormpjes te vullen. Mijn vulling past precies in 6 muffin vormpjes. Omdat ik de vormpjes zo vol heb gedaan, is het best lastig ze in de airfryer bak te krijgen. Volgende keer toch iets minder vol doen :).
  Ik bak de muffins eerst 10 minuten en check dan hoe ver ze zijn door er met een sate-prikker in te steken. De prikker komt er nog een beetje nat uit en ik laat de muffins nog 5 minuten langer staan. Volgens het recept zullen de muffins 12-18 minuten nodig hebben.
 • Het eindresultaat
  De meningen over de muffins zijn verdeeld. Ik vind deze wel lekker, maar niet spectaculair. Ik ben alweer op zoek naar een ander recept waarmee ik ze lekkerder kan maken, Koen vind ze erg lekker, niet te veel poespas. Gewoon lekker.
  En die airfryer, die doet zijn werk goed. Binnen een half uurtje heb ik warme muffins op tafel.
Recept uit: Het airfryer kookboek

Zie ook onze andere recepten