Gewokte spruitjes met oestersaus

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

15 minuten

Gang

Bijgerecht

Origineel

StudioKOOK

Met de zoekterm ‘bijgerecht met groenten’ vond ik dit recept bij StudioKOOK waarbij stond geschreven: Na het eten van deze gewokte spruitjes met oestersaus wil je deze kleine kooltjes nooit meer anders! Zelfs als je niet dol op spruiten bent, is het de moeite waard.

De laatste jaren heb ik spruiten steeds meer leren waarderen, dus ik was erg benieuwd naar dit recept. En eerlijk is eerlijk, ik vond het echt heel smakelijk. Wij aten het op een doordeweekse dag en combineerden het met huisgemaakte ovenfrietjes, een klein feestje zo bij elkaar.

IngrediËnten

  • 250 g spruiten

  • 100 g champignons (ik gebruikte kastanjechampignons)

  • 1 rode ui

  • 150 g kipfilet

  • 3 el oestersaus

  • 1 el honing

  • neutrale olie (ik gebruikte rijstolie)

  • 1 handje cashewnoten

instructies

  • Voorbereiding
    Snijd de kontjes van de spruiten af, verwijder de buitenste blaadjes en halveer ze.
    Eventueel kan je de spruiten beetgaar koken. Ik heb deze stap overgeslagen.
    Snijd de champignons in kwarten, de kipfilet in blokjes en de rode ui in grove parten.
  • Wokken
    Verhit een wok op hoog vuur met een beetje rijstolie.
    Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin.
    Doe de spruiten erbij en wok ca. 2-3 minuten.
    Voeg vervolgens de champignons en rode ui toe en wok het geheel nog 5 tot 6 minuten.
  • Saus
    Giet de oestersaus en de honing bij de spruiten.
    Meng alles goed door elkaar en laat de saus even inkoken totdat deze ietwat stroperig wordt.
  • Opscheppen
    Serveer de gewokte spruitjes met oestersaus direct en top af met wat cashewnoten.
Recept van: StudioKOOK

Zie ook onze andere recepten