Mini tompouce

door Fleur

Details

Aantal

9

Totaal bezig

30+30 minuten

Gang

Baksel

Ter ere van de verjaardag van Saskia wilde ik een leuk postje doen met een gezellig gebakje. Ik koos voor deze mini tompoucen, die er niet alleen feestelijk uit zien, maar ook super lekker zijn en omdat ze lekker klein zijn, is het ook geen enorme bom.

De tompoucen zijn eenvoudig te maken. Alleen mijn bladerdeeg ontpopte zich in de oven tot kleine opgeblazen kussentjes, waardoor ik sommige plakjes door midden heb gesneden, omdat ze anders echt té dik waren. Ik ga deze tompoucen zeker nog een keer maken, maar zal dan de plakjes even inprikken met een vork.

IngrediËnten

  • Vulling
  • 2 eierdooiers

  • 50 g suiker

  • 25 g bloem

  • 250 ml volle melk

  • paar druppels vanille extract of vanillestokje

  • Koek
  • 3 velletjes roomboter bladerdeeg

  • Icing
  • 75 g poedersuiker

  • paar druppels water

  • optioneel: paar druppels vloeibare kleurstof

  • optioneel: sprinkles

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Laat de velletjes bladerdeeg ontdooien.
  • Bladerdeeg
    Snijd elk velletje bladerdeeg in 6 rechthoekige stukken.
    Dit heb ik niet gedaan, maar zal ik een volgende keer wel doen: prik de stukken met een vork in.
    Leg de plakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in 15 tot 20 minuten krokant. Bij mij waren ze in 15 minuten klaar.
  • Vulling
    Klop ondertussen met een mixer of garde de eierdooiers, bloem en een klein beetje melk (ik gebruikte zo’n 25 ml) tot een glad mengsel.
    Doe de rest van de melk in de pan en breng zachtjes aan de kook.
    Voeg de suiker en vanille extract toe en roer totdat deze zijn opgelost.
    Giet dan beetje bij beetje en al kloppende de warme melk bij de eierdooiers.
    Als dit goed gemengd is, giet je alles weer terug in de pan en breng je het zachtjes aan de kook en laat je het mengsel indikken. Bij mij dikte het al vrij snel in. Zet het vuur dan uit en laat de room onder af en toe roeren afkoelen.
  • Icing
    Roer de poedersuiker met een beetje water tot een stevig mengsel.
    Het moet niet vloeibaar zijn, maar nog wel smeerbaar.
    Voeg eventueel een paar druppels kleurstof toe en meng tot een egaal glazuur.
  • Opbouwen
    Haal de krokante plakjes bladerdeeg uit de oven.
    Besmeer de helft van de plakjes met het glazuur.
    Schep op de andere helft de afgekoelde room en dek af met een geglazuurd plakje bladerdeeg.
    Om het extra feestelijk te maken, strooide ik er nog wat gekleurde sprinkles overheen.
    Serveer direct of bewaar tot gebruik in de koelkast.
Recept van: Leuke Recepten

Zie ook onze andere recepten