Quiche met spekjes, spinazie en roquefort uit de airfryer

door Saskia

Details

Aantal personen

4

Totale tijd

20 + 20 minuten

Gang

Diner

Origineel

Recept getest

Na lang wikken en wegen zijn we er toch voor gegaan. We hebben een airfryer gekocht. Uiteraard zijn hier al kroketten en bittergarnituurtjes in bereid, maar een airfryer kan veel meer. Dus ging ik op zoek naar een quiche recept voor in de airfryer. Het recept heb ik uiteindelijk zelf bedacht, maar de kooktijd en handelingen heb ik afgekeken van dit recept van Miljuschka.

Normaal gesproken vind ik een quiche maken te lang duren. Eerst een half uur blind bakken om vervolgens de quiche nog een keer 45/50 minuten te bakken. Maarrrr, dit alles is verleden tijd met de airfryer. Volgens Miljuschka hoef je maar 5 minuten blind te bakken en vervolgens nog eens 20 minuten voor de quiche. Na het maken van de quiche zou ik de volgende keer voor 8 minuten blind bakken gaan, maar zelf dan in het nog een hele snelle quiche.

INGREDI√čNTEN

 • Bodem
 • 4 plakjes hartige taart deeg (ontdooid)

 • Springvorm (20 cm)

 • Bakbonen (of gedroogde peulvruchten)

 • Zachte roomboter

 • Vulling
 • 100 gram kastanje champignons (in kwarten)

 • 100 gram spinazie

 • 1 sjalot (gesnipperd)

 • 75/100 gram spekblokjes

 • 3 eieren

 • 50 ml slagroom

 • 75 gram blauwe kaas (ik gebruikte roquefort)

instructies

 • Bodem voorbereiden
  Ik zet de airfryer aan op 160 graden en ga met de bodem aan de slag. Ik vet de springvorm in met wat roomboter en bedek deze met de 4 vellen bladerdeeg.
  Nadat ik dit heb gedaan, leg ik een bakpapier over het deeg en verdeel ik de bakbonen (in mijn geval gedroogde kikkererwten) in de bakvorm. Ik zet de springvorm in de airfryer en kies voor 5 minuten. Ik vind dat het deeg net nog te licht is.
  Mijn tip, ik zou hem toch iets langer blind bakken, iets van 8 minuten.
 • Vulling voorbereiden
  Terwijl de bodem in de airfryer staat, start ik met de vulling. Hier is niet veel werk voor nodig. Ik doe de spekjes in de pan en bak deze in 5 minuten bruin. Ondertussen snipper ik de ui en snijd ik de champignons.
  Als de spekjes goed zijn, voeg ik de ui toe en fruit ik deze een paar minuten mee. Vervolgens voeg ik de champignons toe, zodra deze hun vocht kwijt zijn, voeg ik de spinazie toe. Deze laat ik rustig slinken.
  Terwijl de spinazie slinkt, kluts ik 3 eieren met de slagroom in een maatbeker.
  Dit alles duurt ongeveer 15 minuten.
 • Quiche vullen
  Als je de airfryer uit hebt gezet, dan kan je hem nu weer aanzetten op 160 graden.
  Ik voeg eerst het mengsel uit de pan toe aan de springvorm. Daarna verdeel ik het eimengsel over de vulling in de springvorm. Tot slot prik ik stukjes blauwe kaas met een klein vorkje van de kaas en verdeel ik deze over de quiche.
  Nu kan de quiche de airfryer in. Nog 20 minuten en dan is hij al klaar.
 • Het eindresultaat
  De quiche is gaar na de ingestelde 20 minuten. Hij ruikt heerlijk! Wat er wel een beetje vreemd uit ziet is de blauwe kaas. Die is een beetje gaan schuimen in de airfryer. Maar goed, het eerste airfryer recept is een feit en hij smaakt nog goed ook.
Airfryer instructies van: Miljuschka

Zie ook onze andere recepten