Havermout ontbijttaartje

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

5+15+10 minuten

Gang

Ontbijt

Wow, wat een fantastische taartjes dacht ik toen ik de knalroze havermouttaartjes op Insta voorbij zag komen. Meteen opgeslagen om een keertje te maken. Hoewel ik andere plannen had, besloot ik ze meteen datzelfde weekend te maken. Ik wilde ook zo’n feestje voor het ontbijt.

Die mooie roze kleur op de post bleek van dragonfruit poeder te komen. Helaas, dat had ik niet in huis. Wel rozenblaadjes. Even gegoogeld, het bleek een voorkomende combinatie te zijn, rozenblaadjes/-water en yoghurt. Het proberen waard dus. Ik hakte de rozenblaadjes in de keukenmachine fijn, echter werd dit niet poederfijn en het gaf ook niet de gewenste felroze kleur, maar het was een leuk experiment. (Ik gebruikte 2 el rozenblaadjes en was nog even bang voor een te sterke smaakafgifte, maar dit was totaal niet het geval; integendeel, je proefde het eigenlijk helemaal niet.)

IngrediËnten

  • Cups
  • 70 g (glutenvrije) havermout, havermeel of haverzemelen (ik gebruikte havermout)

  • 2 grote zachte dadels (ik gebruikte 3 gedroogde dadels)

  • 30 g kokosolie

  • 1 tl kaneel

  • 1 tl honing of agavesiroop (ik gebruikte agavesiroop)

  • Vulling
  • Griekse of plantaardige yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt 2% vet)

  • Frambozen, blauwe bessen, kokos flakes, poedersuiker naar wens

  • Optioneel: dragonfruit poeder (ik gebruikte rozenblaadjes), jam

  • Keukenspullen
  • Bakringen 6-7 cm (ik gebruikte 1 ring van 7 cm en 1 ring van 5 cm)

  • Bakpapier

  • Bakspray

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Smelt de kokosolie in een pan of in de magnetron.
    Vet de bakringen in en plaats deze op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Ik gebruikte gedroogde dadels en heb de ervaring dat deze vaak samenklonteren in mijn keukenmachine waardoor het niet goed gehakt wordt. Daarom heb ik de dadels eerst in kleine stukjes gesneden.
  • Mengen
    Ik mengde eerst de stukjes dadels met mijn handen door de havermout, zodat deze goed door het mengsel werden verspreid.
    Daarna voegde ik de rest van de ingrediënten voor de cup toe en husselde de kom even en weer.
    Ik goot dit over in de keukenmachine, welke er een samenhangend geheel van maakte.
  • Cups maken
    Verdeel het beslag over de bodem en de randen van de bakringen.
    De cups moeten ca. 1/2 cm dik zijn; bij mij werden ze iets dunner.
    Bak de cups in ca. 15 minuten gaar.
    Laat de cups 10 minuten afkoelen en haal vervolgens de bakring van de cups.
    Laat de cups helemaal afkoelen voordat je ze gaat vullen.
  • Yoghurt
    Als je de yoghurt een kleurtje wilt geven, zou je dit alvast kunnen voorbereiden.

    Als je een fruitlaagje op de yoghurt wilt, kan je gebruik maken van jam of eventueel alvast wat frambozen prakken.
  • Opmaken
    Vul de cups met de Griekse yoghurt.
    Leg hierop eventueel een laagje geprakte frambozen of jam.
    Top af met wat blauwe bessen, frambozen, kokos flakes en poedersuiker.

    7 cm bakring
    5 cm bakring
Recept van: Ikeetvrij by Judith

Zie ook onze andere recepten