Rodekoolpilav met sojabief

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

30 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

delicious magazine, November 2020 (Janneke kookt)

Uit de rubriek ‘Simpel & Snel’ van ‘Janneke kookt’ maakte ik deze smakelijke rodekool pilav met sojabief. Dit is een makkelijk gerecht dat weinig inspanning vergt, maar toch een verrassing op je bord is. Ik gebruikte biefstukpuntjes die ik nog in de vriezer had liggen.

Voor een vegetarische variant kan de biefstuk worden vervangen door 100 g schapenfeta in grove brokken. Ik kocht een zakje voorgesneden rode kool en hield een half zakje over. Van de overgebleven rode kool maakte ik de volgende dag een lekkere lunchsalade met rode ui, paprika en een yoghurt-kerriedressing.

Ingrediënten

  • een halve ui

  • 150 g gesneden rode kool

  • 2 tenen knoflook

  • 1 el zonnebloemolie

  • 12,5 g boter

  • 1 tl gemalen komijn

  • 1 tl gemalen gember

  • 150 g basmatirijst

  • 1 tomaat in blokjes (ik gebruikte cherrytomaatjes omdat ik die nog had liggen)

  • 75 g dadels zonder pit en in stukjes

  • een halve tablet groentebouillon

  • 2 biefstukken (ik gebruikte biefstukpuntjes)

  • 1 tl korianderzaad

  • 1 el sojasaus

instructies

  • Voorbereiding
    Wanneer je geen voorgesneden rode kool gebruikt, snijd je de kool in reepjes.
    Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
    Snijd de tomaat in blokjes en de dadels in stukjes.
    Kook 375 ml water.
  • Ui, knoflook en kruiden bakken
    Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui en knoflook 1 minuut.
    Bestrooi met de komijn en gember en bak nog 10 seconden.
  • Rijst, groenten en dadels
    Schep de rijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
    Voeg de rode kool, de tomatenblokjes en de dadels toe en bak nog 1 minuut.
  • Koken
    Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk er 375 ml heet water bij.
    Breng aan de kook.
    Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10 minuten gaar.
  • Biefstuk
    Bestrooi de biefstukken met zout en peper.
    Bak de biefstukken in 2 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé en sappig.
    Kneus intussen het korianderzaad in de vijzel, niet te fijn.
    Neem het vlees uit de pan en laat in aluminiumfolie rusten.

    Sorry, ik ben de foto vergeten 🙁
  • Saus
    Schenk de sojasaus en 1,5 el water bij het bakvet.
    Roer de aanbaksels met een spatel los en neem de pan van het vuur.
    Wentel de biefstuk door de sojasaus.

    Er was weinig bakvet over bij ons, waardoor we ook weinig saus hadden en omdat ik al bezig was met het opmaken van de borden (we hadden de saus ook een beetje over het hoofd gezien), hebben we het maar zo gelaten en de saus die er was een beetje over het vlees gedruppeld. Achteraf gezien jammer, want het had toch net iets meer smaak gegeven.
  • Opmaken
    Breng de pilav op smaak met peper en zout en verdeel over de borden.
    Leg de sojabief op de pilav en bestrooi met het korianderzaad.
    Geef de rest van de sojajus erbij. Helaas hadden wij dus niets over.
Recept van: delicious magazine, November 2020 (Janneke kookt)

Zie ook onze andere recepten

Laat een bericht achter