Broodje pittige makreel

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

15 minuten

Gang

Lunch

Origineel

Savory Sweets

Door het thuiswerken ben ik steeds vaker op zoek naar snelle, maar vooral lekkere lunchgerechten. In deze zoektocht kwam ik dit lekkere recept van Savory Sweets tegen. Ik houd wel van een beetje pit tijdens de lunch, dat geeft een extra boost voor de middag 🙂

Met een beetje geluk heb je alle smaakmakers al in huis en hoef je alleen nog maar gerookte makreel en een broodje te halen. Ik heb het gehouden bij een brood royaal belegd met pittige makreel. Je kan het broodje nog extra lekker maken met komkommer en zoetzure ui.

INGREDIËNTEN

 • 2 harde broodjes

 • 200 gram gerookte makreel

 • 1 chilipeper (fijngesneden)

 • 1/4 theelepel trassi

 • 1/2 rode ui (gesnipperd)

 • 1 teen knoflook (gesnipperd)

 • 1/2 tomaat (in stukjes)

 • 1 theelepel sambal badjak

 • 1/2 theelepel suiker

 • 1/2 eetlepel tomatenpuree

 • Olijfolie

instructies

 • Snijwerk
  Ik begin met het voorsnijden van alle ingrediënten en sorteer deze op volgorde van in de pan gaan. Ik leg de rode ui en knoflook bij elkaar en hetzelfde doe ik met de chilipeper en tomaat. Ik snijd de zaadlijsten van de chilipeper mee, wij houden wel van pittig eten. Houd je hier niet van, dan kan je deze beter verwijderen.
 • Bakken
  Ik verhit wat olijfolie in de pan. Zodra deze warm is, bak ik de rode ui en knoflook glazig.
  Na een paar minuten voeg ik 1 theelepel sambal en 1/2 theelepel tomatenpuree toe. Ik bak dit op laag vuur aan zodat alle stukjes ui bedekt zijn.
  Hierna voeg ik de chilipeper, tomaat, 1/4 tl trassi en 1/2 tl suiker toe en bak dit kort mee totdat de tomaat geslonken is.
  Nu is het tijd de makreel toe te voegen. Ik pluk deze grof en voeg de stukken makreel aan de pan toe. Het is leuk te zien dat de makreel langzaam uit elkaar valt als hij warm wordt. Na een paar minuten is de makreel klaar voor het broodje.
 • Het eindresultaat
  Kijk nou wat een kleurrijk broodje. Het broodje staat binnen een kwartier op tafel en is echt een heerlijke afwisseling van de “standaard” broodjes.
Recept van: Savory Sweets

Zie ook onze andere recepten