Tosti met gerookte kip en vijgenjam

door Fleur

Details

Aantal personen

1

Totaal bezig

10 minuten

Gang

Lunch

Origineel

Miljuschka

Wij zijn gek op tosti’s. Naast de traditionele ham/kaas tosti (met Samuraisaus #guiltypleasure van Erik en mij) zijn er nog zo veel andere mogelijkheden. Wij hebben verschillende opties uitgeprobeerd, waarvan deze er één was. Ik probeerde mijzelf wijs te maken dat de kipfilet (naast de brie) ‘lekker slank’ was 🙂

Het originele recept schrijft cranberry chutney voor. Nu hadden Saskia en ik dit beiden niet in huis, maar Saskia had wel een overheerlijke vijgenjam, dus besloten we daarvoor te gaan. Het beter bestuderen van de foto deed ons beseffen dat waarschijnlijk niet de dunne plakjes kipfilet waren bedoeld, maar echt een stuk gerookte kipfilet die je zelf in (dikkere) plakken snijdt. Wellicht ook een betere optie, want de kipfilet viel in smaak weg tegen de vijgenjam en brie.

IngrediËnten

  • 2 sneetjes goed brood (wij gebruikten L&P brood)

  • 75 g gerookte kipfilet

  • 50 g brie

  • paar walnoten

  • 1-2 el cranberry chutney (wij gebruikten vijgenjam)

  • paar blaadjes sla (wij gebruikten rucola sla)

instructies

  • Ingrediënten verzamelen
    Zet alle ingrediënten klaar.
    Snijd de brie (en de kipfilet) in plakken.
    Verwarm het tostiapparaat (en vet deze in voordat de tosti erin doet).
  • Tosti opbouwen
    Smeer de vijgenjam aan 1 kant van 1 sneetje.
    Leg hier vervolgens de plakjes gerookte kipfilet op en daarop de brie.
    Top af met een paar walnoten en wat sla.
    Leg in het tostiapparaat en rooster de tosti.
  • Het eindresultaat
    Een prima tosti, maar niet heel uitgesproken. Wellicht proberen we het nog een keer met wat dikkere plakken gerookte kip.
Recept van: Miljuschka

Zie ook onze andere recepten