Suikerbrood tosti met peer en blauwe kaas

door Saskia

Details

Aantal personen

1

Totale tijd

10 minuten

Gang

Lunch

Yes, yes, yes. Deze tosti is als een toetje. Voor onze tosti-testmiddag maakten wij onder andere deze suikerbrood tosti en wat is deze tosti lekker. De ingrediënten voor deze tosti zijn los al heerlijk, maar samengevoegd en een beetje verwarmd om het tosti ijzer zijn ze nog lekkerder.

De standaard tosti’s zijn vaak met hartige ingrediënten en “gewoon” brood. Daarom leek het ons juist leuk deze suikerbrood tosti te proberen. Na 1 hap stonden we beiden met een glimlach in de keuken. Wat is dit lekker! Lekker romig en zoet, maar ook een beetje pittig door de blauwe kaas. Echt een aanrader wat ons betreft.

INGREDIËNTEN

  • 2 sneetjes suikerbrood

  • Roomboter

  • Blauwe kaas (wij gebruikten Blue d’auvergne)

  • 1/2 peer

instructies

  • Ingrediënten verzamelen
    Ik zorg dat ik alle ingrediënten bij de hand heb. Ik schil de peer en snijd hem in dunne plakken. De blauwe kaas snijd ik ook in dunne plakken.
  • Tosti opbouwen
    Zet het tosti ijzer aan.
    Smeer de buitenkant van het suikerbrood in met boter. Leg de boterhammen op de besmeerde kant en leg de peer en blauwe kaas er op.
    De tosti kan nu in het tosti ijzer.
  • Het eindresultaat
    De tosti was sneller klaar dan verwacht. Het lijkt er op dat suikerbrood sneller warm wordt in het tosti ijzer. Dus blijf bij je tosti als hij in het ijzer zit.
    Deze tosti is echt een traktatie. Op een gure, winderige dag als vandaag is dit precies wat je nodig hebt.
Recept van: Home made chefs 

Zie ook onze andere recepten