Pantosti met Emmentaler, vijgen en olijventapenade

door Fleur

Details

Aantal personen

1

Totale tijd

10 – 15 minuten

Gang

Lunch

Origineel

Home made basics – Yvette van Boven

In het boek Home made basics van Yvette van Boven staan een aantal tosti’s, een daarvan is deze pantosti. In het originele recept wordt taleggio gebruikt. Deze konden wij niet bij de supermarkt vinden en hebben we vervangen met emmentaler.

Heel erg enthousiast zijn wij niet over deze tosti, de tapenade is erg overheersend waardoor wij te weinig kunnen genieten van de vijgen en kaas. De eerstvolgende keer dat we taleggio zien liggen, nemen we hem mee en proberen we deze tosti volgens het originele recept.

INGREDIËNTEN

  • 2 sneden zuurdesembrood (wij gebruikten L&P licht meergranen)

  • Zachte roomboter

  • Olijventapenade

  • 100 gram taleggio (wij gebruikten emmertaler)

  • 2 verse vijgen (in plakjes)

  • Peper

instructies

  • Ingrediënten verzamelen
    Voor deze tosti kunnen alle ingrediënten puur op de tosti. We snijden de emmertaler en vijg in plakjes zijn klaar om de tosti op te bouwen.
  • Tosti opbouwen
    We besmeren de buitenkant van de tosti met roomboter. Gebruik voldoende roomboter om aanbranden te voorkomen (dit gebeurde bij ons).
    Leg de sneden brood op de besmeerde kant en beleg de andere kant met de ingrediënten.
    Wij smeerden op 1 boterham de olijventapenade en op de andere boterham legden we de emmertaler en vijg. Tot slot malen we er nog wat peper overheen en is de tosti klaar voor de pan.
    Let op, zet de pan niet te hoog, want dan verbrand je tosti snel.
    Controleer af en toe de onderkant van je tosti. Als deze mooi bruin is, dan kan de tosti omgedraaid worden.
    Om wat druk op de tosti te houden, hebben wij er een bord verzwaard met een blik tomaten op gezet.
  • Het eindresultaat
    Omdat de tosti in de pan gebakken is, ziet hij er echt mooi uit. De smaak is goed, al vinden wij de tapenade te overheersend. Erik vindt deze tosti daarentegen wel erg lekker. Zo zie je maar, smaken verschillen.
Recept uit: Home made basics van Yvette van Boven

Zie ook onze andere recepten