Open la­sag­ne met ru­co­la, pes­to­saus en warm­ge­rook­te zalm

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

20 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Allerhande

De foto van dit gerecht in de Allerhande vond ik echt een plaatje. Lasagne, één van mijn favoriete gerechten. ‘Snel’, dat is doordeweeks altijd prettig. Een kleurrijk pallet op je bord met heerlijke ingrediënten. Dat is toch een feestje voor na je werk.

Wat kan ik er nog meer over zeggen? Nou, dat ik bijna nog langer bezig ben geweest met het opmaken van de borden dan het bereiden van het gehele gerecht, omdat ik het er net zo mooi uit wilde laten zien als in de Allerhande.
Ohja, een tipje van mij – ik heb dit recept inmiddels namelijk al twee keer gemaakt – omdat het opmaken mij toch wat tijd kostte en de lasagnebladen daardoor wat afkoelden, heb ik mijn borden de tweede keer voorverwarmd in een bordenwarmer (in de oven kan natuurlijk ook).

IngrediËnten

 • 390 g pastasaus basilicum

 • 45 g koelverse pestospread

 • 62,5 g crème fraîche light

 • 125 g lasagnebladen

 • 20 g rucola

 • 125 g warmgerookte zalmstukken

 • 1 el kappertjes

instructies

 • Voorbereiding
  Verwarm de borden.
 • Saus
  Verwarm de pastasaus ca. 7 minuten op middelhoog vuur. Roer af en toe door.
  Verwarm in een steelpan de pestospread met de crème fraîche op laag vuur. Roer regelmatig door.
  Op de rechter foto zie je wat Parmezaanse kaas op de spatel. Ik had nog een restje pestospread van de vorige keer, maar omdat dit niet genoeg was, heb ik het zelf aangevuld met wat pesto en Parmezaanse kaas.
 • Lasagnebladen
  Haal de lasagnebladen los van elkaar om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken tijdens het koken.
  Kook de bladen in een ruime pan in ca. 4 minuten beetgaar. (Ik voeg wat olijfolie aan het water toe.)
  Giet af en laat goed uitlekken.
  Dit staat niet in het recept, maar ik heb ondertussen de zalmstukken volgens de verpakking verwarmd. Vervolgens heb ik het met twee vorken uit elkaar getrokken.
 • Opmaken
  Leg op elk bord een lasagneblad, verdeel 1/3 van de tomatensaus, 1/3 van de pestosaus, 1/3 van de rucola en 1/3 van de zalm.
  Maak zo nog 2 lagen.
  Verdeel de kappertjes erover en serveer.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten

Laat een bericht achter