Vegan Parmezaanse kaas

door Fleur

Details

Aantal porties

ca. 10-12 porties

Totaal bezig

5 minuten

Gang

Smaakmakers

In het boek Gewoon Vegan van Alexandra Penrhyn Lowe staat dit leuke alternatief voor een vegan versie van Parmezaanse kaas. Oké, het smaakt natuurlijk niet precies zoals echte Parmezaanse kaas, maar ik vind het een prima vervanger.

Edelgist heeft en licht kazige smaak en kan hierdoor goed gebruikt worden als alternatief voor strooikaas. Deze vegan Parmezaanse kaas is lekker bij pasta’s en pizza’s. Zie voor een vegan pasta het recept Gezonde pasta pesto, ook uit het boek Gewoon Vegan.

IngrediËnten

  • 120 g rauwe cashewnoten

  • 1/4 tl knoflookpoeder

  • 3 el edelgistvlokken

  • 1/4 tl zout

instructies

  • Blender
    Gooi alle ingrediënten in de blender en mix het tot een grofkorrelig geheel.
    Mix dus niet té lang, want dan heb je kans dat de olie uit de cashewnoten los slaat en krijg je een notenpasta.
  • Bewaren
    In een afgesloten pot kan je het mengsel een paar weken in de koelkast bewaren.
    Ik heb zelf 1/3 van het recept gemaakt en niks bewaard.
Recept van: Gewoon Vegan van Alexandra Penrhyn Lowe

Zie ook onze andere recepten