Prei-bonenstamp met warmgerookte zalm

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

30 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Delicious

Een leuke bonus bij een abonnement op Delicious Magazine is dat je een paar keer per jaar een special krijgt. In de special soep & stamppot stond deze bijzondere stamppot. Omdat ik nog wat aardappels en rucola in de kast had liggen, leek mij dit een heerlijke “andere” stamppot dan normaal.

Door de toevoeging van de crème fraîche is deze stamppot heerlijk romig. Een beetje vreemd vond ik het wel, een stamppot met vis. Maar de combinatie van de vette vis en de romige stamppot past perfect bij elkaar. Niets aan veranderen en gewoon genieten.

INGREDIËNTEN

  • 400 gram kruimige aardappelen

  • 300 gram prei (in ringen gesneden)

  • 260 gram cannellinibonen (uit blik)

  • 2 el milde grove mosterd

  • 100 gram crème fraîche

  • 125 gram warmgerookte zalm(moot)

  • handje rucola

Instructies

  • Aardappels koken
    Stap 1 is uiteraard de aardappels schillen, snijden en opzetten. Het duurt altijd zo’n 20 minuten voordat ze gaar zijn en in die tijd kan ik mooi de rest van het gerecht voorbereiden.
  • Voorbereiden vulling
    Dit is een eenvoudige stamppot om te bereiden. Terwijl de aardappels koken, bereid ik de rest voor.
    Ik snijd de prei in ringen en was deze.
    Ik spoel de bonen af in het vergiet.
    Ik scheur de warmgerookte zalmmoot is stukjes.
    Ik meng de mosterd door de crème fraîche met een garde.
  • Prei en bonen bakken
    Nadat ik alles heb voorbereid, begin ik met het bakken van de prei. Dit duurt ongeveer 5 minuten. Na 5 minuten voeg ik de bonen toe aan de pan en bak ik deze mee.
  • Stampen en samenvoegen
    Ik zet de pan met de prei en bonen laag en giet de aardappels af.
    Ik stamp de aardappels en voeg het prei/bonen mengsel toe. Dit roer ik door de gestampte aardappels.
    Als dit alles goed vermengd is, roer ik het crème fraîche mengsel er doorheen.
  • Het eindresultaat
    Nu de stamppot klaar is, is het tijd om op te dienen.
    Ik verdeel de stamppot en de zalm over de borden. Vervolgens leg ik op elk bord nog wat rucola.
Recept van: Delicious Magazine

Zie ook onze andere recepten