Winterse smoothie bowl

door Fleur

Details

Aantal porties

1

Totaal bezig

15 minuten

Gang

Ontbijt

Ik was op zoek naar een recept voor een winterse smoothie en kwam uit bij dit recept van The Vegan Effect. Een winterse smoothie bowl met cacao, pindakaas en banaan. Een super combinatie en een leuk idee om in het weekend te maken, aangezien ik dan toch net wat meer tijd heb (of maak).

Dit recept is eigenlijk voor een warme smoothie bowl. Hoewel ik van warme ontbijtjes houd, heb ik vaak moeite met structuren, mondgevoel en dergelijke. Daarom heb ik de smoothie niet in een pannetje verwarmd zoals het recept voorschrijft, maar heb ik deze koud gegeten. Ik vond het best machtig en heb het in fases opgegeten en ik moet zeggen dat ik het misschien toch nog lekkerder vond toen de smoothie wat meer op kamertemperatuur (en dus ook dikker) werd.

IngrediËnten

 • Smoothie bowl
 • 1 tl vanille essence (gebruikte ik) of maple syrup

 • 250 ml plantaardige melk (ik gebruikte amandelmelk)

 • 30 g havermout

 • 1 el pindakaas of notenpasta

 • 2 el cacao

 • optioneel: ik voegde een 1/2 banaan toe omdat ik de smoothie niet zou verwarmen (waardoor het dikker wordt) en het toch wat romiger te krijgen

 • Toppings
 • 1/2 banaan (ik gebruikte bananenchips)

 • granola naar wens (zie Granola voor recept)

 • pindakaas naar wens (let op, als je de smoothie niet verwarmt, smelt de pindakaas dus niet)

 • kokos flakes, amandelschaafsel, etc.

instructies

 • Blender
  Doe alle ingrediënten van de smoothie bowl in de blender en mix het geheel.
 • Voor een verwarmde smoothie plaats je een pan op laag/middelhoog vuur en schenk je het mengsel in de pan.
  Laat het geheel warm worden en voeg eventueel extra melk toe als het te dik wordt.
  Om de smoothie extra romig te maken, schenk je het nog een keer terug in de blender en mix je het nog een keer door.
  Deze stap heb ik overgeslagen.
 • Inschenken en opmaken
  Schenk de smoothie in een kom, zodat je het mooi kunt opmaken.
  Ik begon met de bananenplakjes aan één kant neer te leggen, daarnaast een randje huisgemaakte granola, gevolgd door amandelschaafsel en kokos flakes en hierop een quenelle van pindakaas.
Zie ook de recepten voor Granola en Chiapudding.

Recept van: The Vegan Effect

Zie ook onze andere recepten