Granola

door Fleur

Details

Aantal porties

15

Totaal bezig

15+30(+30 ) minuten

Gang

Ontbijt

Origineel

Allerhande

Op granolagebied blijft dit toch wel mijn favoriete recept. Ik heb verschillende recepten geprobeerd, maar bij ons thuis vinden wij deze toch het lekkerste.
En waarom zou je ook een kant-en-klare zak kopen als je binnen no time je eigen mengsel hebt gemaakt?

Voor de afwisseling ontbijten wij zo’n 2-3 keer per week een schaaltje Griekse yoghurt met huisgemaakte granola. Als ik er die ochtend niet te lui voor ben, snijd ik er ook nog en peer, banaan, druiven of wat ik heb doorheen. Het leuke is dat je ingrediënten makkelijk kunt toevoegen en/of variëren. Standaard voeg ik lijnzaad toe en dit keer deed ik er een omega zadenmix doorheen in plaats van pompoenpitten. Soms voeg ik ook nog wat gepofte spelt, bananenchips of kokos flakes aan mijn schaaltje toe.

Ingrediënten

  • 95 g ongebrande hazelnoten

  • 6 el vloeibare honing

  • 6 el zonnebloemolie

  • 300 g havermout

  • 55 g geraspte kokos

  • 100 g pompoenpitten (of iets anders naar keuze)

  • 150 g gedroogde cranberries

  • optioneel: lijnzaad, gepofte spelt, bananenchips, kokos flakes naar wens

instructies

  • Voorbereiding
    Verwarm de oven voor op 170 graden.
    Bedek een bakplaat met bakpapier.
    Hak de hazelnoten grof.
  • Mengen
    Meng de hazelnoten, havermout, geraspte kokos, zonnebloemolie en honing in een kom.
  • In de oven
    Strooi het mengsel uit over de bakplaat.
    In totaal moet het mengsel zo’n 30 minuten in de oven roosteren.
    Zet de wekker steeds op 10 minuten en hussel dan even om.
    Zodra het klaar is, haal je de bakplaat uit de oven.
    Ik leg het bakpapier op het aanrecht om de granola af te laten koelen. Dit duurt bij mij zo’n 30 minuten.
    Als het helemaal is afgekoeld voeg je de rest van de ingrediënten toe.
    In een afgesloten trommel blijft het 2-3 weken goed.
Lekker bij de Winterse smoothie bowl

Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten