Chiapudding

door Fleur

Details

Aantal porties

1

Totaal bezig

15 minuten + 1 dag wachten

Gang

Ontbijt

Op Instagram deelde Laura’s Supervood dit feestelijke en smaakvolle ontbijtje. Het zag er zó gezellig uit, dat ik het meteen afgelopen weekend heb gemaakt. En dat terwijl ik eigenlijk helemaal niet houd van de structuur van chiapudding (ik vind het een eng mondgevoel), maar ik kon de foto bij de post niet weerstaan en ben blij dat ik het toch weer een kans heb gegeven.

Het is een echt feestje om je dag te starten met deze lekkere pudding. De heerlijke geur van cacao en sinaasappel komt je tegemoet bij het openen van het trommeltje. Ik heb de pudding een dag van tevoren gemaakt en heeft dus zo’n 24 uur in de koelkast gestaan.

IngrediËnten

  • Chiapudding
  • 200 ml amandelmelk

  • 1 dadel

  • sap van een kwart sinaasappel

  • 2 el cacaopoeder

  • 1/2 tl vanille essence

  • 1/4 tl kaneel

  • 25 g chiazaad

  • 1/2 el rasp van een sinaasappel

  • Toppings
  • schijfje sinaasappel

  • granola (zie Granola voor recept)

  • kokos flakes

instructies

  • Blender
    Doe alle ingrediënten voor de chiapudding met uitzondering van het chiazaad en de sinaasappelrasp in de blender en meng het geheel.
  • Wegzetten
    Schenk de mix in een afsluitbaar bakje.
    Voeg het chiazaad en de sinaasappelrasp toe en roer goed door elkaar.
    Zet het afgesloten bakje minimaal 1 nacht in de koelkast. Ik heb het zelf zo’n 24 uur van tevoren gemaakt.
  • Inschenken en opmaken
    Schenk de smoothie in een kom, zodat je het mooi kunt opmaken.
    Ik legde eerst de sinaasappelschijfjes neer, gevolgd door de huisgemaakte granola en de kokos flakes.
Zie ook de recepten voor Granola en de Winterse smoothie bowl.

Recept van: Laura's Supervood

Zie ook onze andere recepten