Makkelijke eenpanspasta

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

15 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Eén van mijn favoriete recepten voor een doordeweekse dag voor als ik weinig tijd of zin heb. Weinig snijwerk en weinig vaat, want alles gaat tegelijk in de pan. Bovendien heb ik deze ingrediënten meestal ook wel in huis, voor het geval dat.

Een fijn, snel en lekker recept waaraan ik alleen een blokje groentebouillon en wat chilivlokken toevoeg voor net wat meer smaak. Ook makkelijk voor op de camping trouwens.

IngrediËnten

  • 150 g ongekookte spaghetti (ik gebruik volkoren spaghetti)

  • 100 g cervelaatworst, chorizo of salami (ik gebruik zelf salami met Italiaanse kruiden)

  • 1/2 bakje cherrytomaatjes (of naar wens)

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • versgemalen peper

  • 350 ml water

  • Parmezaanse kaas naar wens

  • optioneel: 1 blokje groentebouillon

  • optioneel: chilivlokken naar wens

instructies

  • Voorbereiding
    Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in dunne plakjes en halveer de cherrytomaatjes.
    Was de verse basilicum en snijd de worst in dunne plakjes. Ik vind het zelf lekker om kwartjes te snijden, zodat je bij iedere hap een stukje worst hebt.
  • Alles in de pan
    Doe de ongekookte spaghetti, ui, knoflook, cherrytomaatjes, chilivlokken en basilicum in de pan. Verkruimel het bouillonblokje en maal de peper eroverheen. Schenk tot slot het water over de ingrediënten en breng het geheel aan de kook. (Er komt dus geen olie aan te pas.)
    Zet het vuur laag en kook het gerecht zo’n 8 tot 10 minuten tot al het vocht verdampt is en de spaghetti is gaargekookt. Roer het geheel af en toe door, zodat de pasta niet aankoekt en zorg dat het gerecht niet droog kookt.
    Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas.
  • Klaar om op te scheppen
    Als de pasta gaar is kan je de borden opscheppen.
    Strooi de geraspte Parmezaanse kaas er naar wens overheen.
Recept van: Oh my foodness

Zie ook onze andere recepten

Laat een bericht achter