Klassieke garnalencocktail

door Fleur

Details

Aantal personen

4

Totaal bezig

15 minuten

Gang

Voorgerecht

Origineel

Miljuschka

Op Tweede Kerstdag aten we oesters bij de aperitief (champagne), heerlijk! Erik houdt hier niet zo van en voor diegenen in onze familie worden dan vaak garnalen bereid. Gekscherend werd het idee van de garnalencocktail geroepen. Zo gek vond ik dat eigenlijk niet, dus ik besloot het ook lekker te maken.

Ik koos voor dit recept van Miljuschka. Een kerstklassieker bij uitstek stond erbij, nou, dan heb je mij. Het is een makkelijk recept dat je zo in elkaar gezet hebt en het ziet er ook nog eens super feestelijk uit. Pas trouwens op met de tabasco, ik was een beetje uitgeschoten, maar gelukkig blust champagne lekker af.

IngrediËnten

 • 250 g Hollandse garnalen

 • 1/4 krop ijsbergsla (ik gebruikte sla Romaine)

 • 50 g crème fraîche

 • 5 el mayonaise (ik gebruikte halvanaise)

 • 3 el ketchup

 • 1 tl cayennepeper

 • 1 tl tabasco

 • 1 tl citroensap

 • peper en zout naar smaak

instructies

 • Cocktailsaus
  Meng de crème fraîche, ketchup, halvanaise, cayennepeper en tabasco (pas op!) tot een cocktailsaus.
  Breng op smaak met peper en zout en citroensap.
 • Sla
  Was de sla en snijd in dunne reepjes.
  Ik droogde de sla in een slacentrifuge.
 • Opbouwen
  Omdat ik maar 2 glaasjes hoefde te maken en ik te veel garnalen had, maakte ik lekkere volle glaasjes. Ik gebruikte hiervoor whiskyglazen.
  Maak eerst een van bodempje sla.
  Leg hier wat garnaaltjes op en top af met de cocktailsaus.
  Ik herhaalde dit 3 keer.
  Je eindigt met cocktailsaus en strooit hier tot slot wat cayennepeper over.
  Garneer het glas met een schijfje citroen en voilà.
Recept van: Miljuschka

Zie ook onze andere recepten