Flaming sips cocktail

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

15 minuten

Gang

Cocktail

Origineel

Vanity Fair

Met het nieuwe jaar in zicht vonden wij het tijd een cocktail te testen. Eentje met bubbels aangezien deze er, wat ons betreft, met oud & nieuw zeker bij horen. In onze zoektocht kwamen we deze flaming sips van Vanity Fair tegen. Geen ingewikkeld recept en met ingrediënten als gin, champagne en rode peper klonk hij veelbelovend.

Voor deze cocktail sta je niet lang in de keuken, wel zo fijn want dat heb je meer tijd om zelf te genieten van de avond. Wij hebben de cocktail met champagne gemaakt, echter door de smaken van de gin en grapefruit valt de smaak van de champagne een beetje weg. Onze tip? Maak hem met cava of prosecco, een stuk voordeliger en net zo lekker. Want lekker is de cocktail zeker! De pittige nasmaak voegt echt iets toe aan de cocktailbeleving.

INGREDIËNTEN

 • Chilisiroop
 • 80 ml water

 • 60 gram suiker

 • 1 rode peper

 • Cocktail
 • 60 ml gin

 • 60 ml grapefruitsap

 • 30 ml chilisiroop (zie hierboven)

 • champagne, cava of prosecco

instructies

 • Chilisiroop maken
  In het recept wordt gewerkt met cups. Ik heb dit omgerekend naar hoeveelheid water en suiker in ml en gram. Ik voeg alle ingrediënten voor de siroop toe aan de pan en zet dit op middelhoog vuur. Om ervoor te zorgen dat de suiker goed oplost, maak ik af en toe draaiende bewegingen met de pan.
  Als alle suiker is opgelost, zet ik het vuur laag en laat ik het nog 10 minuten zachtjes trekken. Terwijl de siroop trekt, pers ik alvast de grapefruit.
 • Samenvoegen
  Omdat ik de cocktail aan tafel in wil schenken, bereid ik eerst de basis voor. Ik gebruik voor de dosering een maatlepel met de inhoud van 1 eetlepel. Ik voeg aan het glas toe:
  2 eetlepels grapefruitsap, 2 eetlepels gin en 1 eetlepel chilisiroop. Voor de afwerking plaats in een schijfje grapefruit en een ringetje chilipeper aan de rand van het glas.
 • Inschenken en proosten
  Nu de glazen voorbereid zijn, is het tijd in te schenken. Ik schenk ongeveer dezelfde hoeveelheid vloeistof toe aan het glas als wat er in het glas zat. Hier kan je zelf in variëren. De cocktail is erg lekker en doet zijn naam eer aan. Inderdaad een kleine pittige nasmaak. Het gekke is wel dat de bubbels van de champagne helemaal niet meer aanwezig zijn. Wellicht dat deze worden doodgeslagen door de andere ingrediënten. De volgende keer wisselen we de fles champagne in voor een fles cava.
  Proost!
Recept van: Vanity Fair