Hartige krans van croissantdeeg

door Fleur

Details

Aantal personen

8

Totaal bezig

15 + 15 minuten

Gang

Bijgererecht

Origineel

Miljuschka

Op de Insta van Miljuschka zag ik een lekkere krans van croissantdeeg. Lekker voor bij het ontbijt of de brunch. Dit recept kan natuurlijk het hele jaar door, maar ook op de kersttafel misstaat deze krans zeker niet.

Weinig ingrediënten, kant-en-klaar croissantdeeg, dat kan nooit veel tijd kosten, dacht ik. Totdat ik de plakjes croissantdeeg in een stervorm moest neerleggen met 8 punten. Ik had, volgens het recept, een groot blik croissantdeeg gekocht. 6 Croissants zaten daarin. De plakjes deeg op allerlei manieren neergelegd en toen toch maar de hulp van Erik ingeroepen voor zijn technisch inzicht. Al snel werd de tweede hulplijn ingeschakeld, het internet. Hoe moeilijk kan dit zijn? En waarom zijn er geen foto’s van te vinden? Ik voelde me echt een beetje suf, maar onder enige tijdsdruk hebben we er maar wat van gemaakt en zijn we te werk gegaan met 6 punten in plaats van 8. Vandaar dat het bij mij niet echt een krans is geworden, maar meer een rond plat baksel.

IngrediËnten

 • 6 eieren

 • 1 rode paprika

 • 8 plakjes bacon of ontbijtspek (ik gebruikte spek)

 • 1 groot blik croissantdeeg

 • 100 g geraspte kaas

 • 1/2 tl zout

 • 1/2 tl peper

instructies

 • Oven voorverwarmen
  Verwarm de oven voor op 190 graden.
 • Ontbijtspek bakken
  Bak de ontbijtspek (of de bacon) goudbruin en laat afkoelen op een bord met keukenpapier.
  Laat het vet in de pan zitten.
 • Paprika en ei
  Snijd de paprika in blokjes.
  Kluts 5 eieren in een kom en voeg de paprikablokjes, het zout en de peper toe. Omdat ik niet goed las, klutste ik alle de 6 eieren. Gelukkig zag ik dit nog voordat ik de paprika toevoegde, zodat ik 1 eitje kon afschenken.
  Maak roerei in dezelfde pan als waar je het spek in hebt gebakken.
 • Ster maken
  Leg het croissantdeeg in een stervorm met 8 punten. Bij mij werden dit er dus 6. Tips zijn welkom 🙂
  Leg op elk driehoekje een plak ontbijtspek. Ik verdeelde de 2 plakjes die ik over had.
  Strooi de helft van de geraspte kaas in een cirkel in het midden. Ik deed dit dus langs de binnenrand.
  Vervolgens leg je het roerei op de kaas en dek je dit af met nog een laagje geraspte kaas.
 • Krans maken
  Nu vouw je de spekpunten naar binnen en tot slot bestrijk je de krans met het opgeklopte ei.
  Mijn lappen bleken veel te lang voor de vulling, dus ik drukte de puntjes in het midden tegen elkaar aan. Het werd bij mij dan ook geen geen krans, maar meer een rond baksel.
  Bak ongeveer 15 minuten in de oven en serverveer warm.
  Oké, mijn eindresultaat lijkt totaal niet op de mooie krans van Miljuschka, maar de smaak was er niet minder om.
Recept van: Miljuschka

Zie ook onze andere recepten