Gemengde salade met bresaola

door Saskia

Details

Aantal personen

4

Totale tijd

15 minuten

Gang

Voorgerecht

De Gall en Gall heeft voor kaarthouders een tijdschrift, welke 4x per jaar in de brievenbus valt. Het leuke aan dit tijdschrift is dat er naast dranktips, ook recepten in staan. Zo vond ik dit recept in de decembereditie van Proef.

Deze salade kan je op veel manieren inzetten. Ik maakte hem nu als onderdeel van een borrel, maar hij misstaat ook zeker niet als voorgerecht of als bijgerecht bij een lekker stuk rood vlees. In het laatste geval kan je de bresaola weg laten. De salade staat snel op tafel en ziet er onwijs feestelijk uit.

Ingrediƫnten

 • Dressing
 • 150 gram bramen

 • 2 eetlepel rode wijnazijn

 • 1 1/2 eetlepel vloeibare honing

 • 8 eetlepels druivenpitolie

 • 1 tak rozemarijn (fijngesneden)

 • Salade
 • 100 gram gemengde sla

 • 1 bananensjalot

 • 100 gram bresaola (volgens het recept 200 gram)

 • 100 gram pistachenoten (gewogen met dop)

instructies

 • Dressing mengen
  Ik doe de helft van de bramen in de kom van de hakmolen. Ik voeg hier de rest van de vloeibare ingrediƫnten voor de dressing aan toe. Als alles in de kom zit, pureer ik dit alles tot een zachte gladde massa.
 • Rozemarijn toevoegen
  Aan het dressingmengsel voeg ik de fijngesneden rozemarijn toe. Dit roer ik rustig door het mengsel en zet de kom apart.
  Voor de salade snijd ik de sjalot in dunne halve ringen, halveer ik de overbleven bramen en haal ik de pistachenoten uit de dop.
  Vervolgens meng ik een deel van de dressing met de sla tot alle sla bedekt is met een laagje dressing.
 • Salade opmaken
  Nu is het tijd de salade op te maken.
  Ik doe de sla in een mooie schaal en verdeel daarover de sjalotten, halve bramen en pistachenoten. Tot slot verdeel ik de bresaola langs de rand van de salade.
  Deze salade heeft een licht zure smaak door de dressing en een bite door de pistachenoten. Erg lekker!
Recept van: PROEF magazine

Zie ook onze andere recepten