Borrelbrood

door Saskia

Details

Aantal personen

6

Totale tijd

15 + 20 minuten

Gang

Borrel

Origineel

Allerhande

Een borrelbrood maken stond al heel lang op mijn recepten verlanglijstje. Vanwege corona en de weinige borrels of feestjes heeft het even geduurd voordat ik een gelegenheid had gevonden.

Op de foto’s van bijvoorbeeld de Allerhande, Pauline’s keuken of leukerecepten ziet een borrelbrood er altijd zo leuk uit, dat ik benieuwd was of mij dit ook zou lukken. En ja! Dat is gelukt. Ik heb wel wat hulp van Koen in de keuken gehad, aangezien het sprenkelen van de boter in de inkepingen een stuk makkelijker is als je dit met zijn tweeën doet. Het brood is heerlijk, maar dat kan ook niet anders met knoflookboter en camembert :).

Ingrediënten

 • Boter mengsel
 • 100 gram knoflookboter

 • 2 eetlepels fijngesneden peterselie

 • Vulling
 • 1 Liefde en Passie Campagnard

 • 1/2 Le Rustique Camembert

instructies

 • Brood snijden
  Verwarm de oven voor op 180 graden. Ik snijd het brood diagonaal, maar niet helemaal door, in. Volgens het recept doe je dit om de 3cm. Ik heb er geen meetlint bij gepakt, maar op gevoel gesneden.
 • Boter voorbereiden
  Nu het brood is ingesneden, is het tijd de boter voor te bereiden. Ik smelt de boter in een steelpannetje en roer nadat de boter gesmolten is, de peterselie er door heen.
  Ik haal het pannetje van de warme pit.
 • Camembert snijden
  Terwijl de boter een beetje afkoelt, snijd ik de camembert in repen. Tip van de dag: Zorg dat de camembert uit de koelkast komt als je deze gaat snijden. Bij mij lag hij buiten de koelkast waardoor hij al zacht was geworden. Lekker voor op een toastje, maar wat onhandiger om in repen te snijden.
 • Brood vullen
  Nu alle ingrediënten gereed zijn, is het tijd het brood te vullen. Hier roep ik de hulp van Koen in. Terwijl hij de inkepingen open houdt, sprenkel ik met een klein lepeltje de boter erin. Dit doen we voor de inkepingen in beide richtingen.
  Nadat de peterselieboter is toegevoegd, stoppen we de repen kaas in de inkepingen. We hebben dit grotendeels in 1 richting gedaan en de laatste stukjes nog op lege plekken gestopt.
  Als er nog wat boter in de pan zit, dan kan je deze nu over het brood gieten.
  Het brood schuif ik op een bakplaat met bakpapier in de oven en stel de timer in op 20 minuten.
 • Het eindresultaat
  Het eindresultaat mag er zijn. De boter is lekker door het brood heen gesijpeld en de brie gesmolten. Het is eenvoudig een stuk af te scheuren. Volgende keer ga ik eens kijken welke andere varianten er nog meer zijn, want ik heb het idee dat er nog meer smaak in het brood kan.
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten