In­di­a­se zalm­cur­ry met spi­na­zie & kik­ker­erw­ten

door Saskia

Details

Aantal personen

4

Totale tijd

30 minuten

Gang

Diner

Origineel

Allerhande

Na het sporten eet ik graag een voedzame maaltijd waar ik niet te lang voor in de keuken hoef te staan. Deze curry uit de Allerhande is precies zo’n recept.

Na een lekkere workout heb ik nooit zo’n zin om nog uitgebreid te koken. Ik probeer dan altijd recepten te zoeken waar weinig snijwerk in zit en die in 1 pan te bereiden zijn. Dit recept voldoet aan beide wensen. Ik heb de ingrediënten en hoeveelheden van het recept gevolgd en heb voordat ik de zalm en spinazie toevoeg, een deel afgeschept zodat we er deze week nog een keer van kunnen eten. Het recept geeft aan een milde curry te kopen, ik heb gekozen voor een potje gele curry van Koh Tai. Deze curry die niet overheersend is, waardoor je de andere ingrediënten in dit gerecht ook nog proeft.

INGREDIËNTEN

 • 150 gram basmatirijst

 • 2 uien (in halve ringen)

 • 125 gram cherrytomaten (gehalveerd)

 • 4 cm gember (fijngehakt)

 • 1 el arachideolie

 • 2 el gele currypasta

 • 400 gram kikkererwten in blik

 • 200 ml kokosmelk

 • 300 gram verse zalm

 • 400 gram spinazie

 • 1 limoen

instructies

 • Voorbereiding
  Voor ik echt begin zet ik het water op voor de rijst. Zodra deze gekookt is, bereid ik de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Als je net als ik dit recept maakt om er 2x van te eten, dan kook je de helft van de rijst.
  Daarna begin ik met het voorbereiden van alle ingrediënten. Dit is voor dit recept weinig werk. De ui snijd ik in halve ringen, de gember snijd ik fijn en de cherrytomaten halveer ik. De kikkererwten spoel ik af in een vergiet en zet ik apart.
 • Fruiten
  Ik verhit de olie in de pan en voeg de ui, gember en 2 eetlepels currypasta toe aan de pan. Dit laat ik 3 minuten bakken op laag vuur.
 • Stoven
  Na 3 minuten is het tijd de andere “stoof” ingrediënten toe te voegen. Ik voeg de tomaten en de kikkererwten toe aan de pan. Ik roer dit mengsel door elkaar en voeg vervolgens 200 ml kokosmelk toe. Dit laat ik 5 minuten op laag vuur staan. Terwijl dit staat te koken, verwijder ik de huid van de zalm en snijd ik de zalm in blokjes.
  Na deze stap schep ik de helft van het mengsel in een bakje, zodat ik dit een volgende keer kan eten. Ik doe dit na deze stap omdat hierna de spinazie wordt toegevoegd. Het opnieuw verwarmen van spinazie wordt vaak afgeraden, dus houd ik mij hier maar aan.
 • Spinazie toevoegen
  Volgens het originele recept voeg je de spinazie en zalm tegelijk toe aan de pan. Ik houd er van als de zalm niet door en door gaar is, dus ik laat eerst de spinazie in de pan slinken.
 • Zalm toevoegen
  Zodra de spinazie genoeg is geslonken, voeg ik de blokjes zalm toe. Deze roer ik rustig door het de pan en laat ik nog ongeveer 3 minuten mee verwarmen. Aan het eind voeg ik op gevoel nog wat limoensap toe. Ik ben hier altijd wat voorzichtig in. Ik leg de halve limoen ook op tafel, als iemand dan extra sap wilt toevoegen, dan kan dat altijd.
 • Het eindresultaat
  Helemaal blij pak in mijn nieuwe borden van de Hema en schep ik de rijst en de curry erop. Een plaatje al zeg ik het zelf. Qua smaak is dit gerecht niet enorm uitgesproken. Het is gewoon een lekkere doordeweekse maaltijd.
Recept van: Allerhande magazine

Zie ook onze andere recepten