Oeuf cocotte met gerookte forel

door Saskia

Details

Aantal personen

2

Totale tijd

10 + 15 minuten

Gang

Lunch

Origineel

ELLE eten

1x in de week eet ik een ei-gerecht tijdens de lunch. Omdat ik eens iets anders wilde dat een gebakken variant, koos ik voor dit recept.

Bij het volgen van dit recept heb ik dus 1 domme fout gemaakt. In het recept staat dat je warm water in de ovenschaal moet doen en dit in de voorverwarmde oven kan zetten. Het woord warm had ik even gemist. Het resultaat, een snotterig ei in een bakje omdat het water in de ovenschaal nog niet warm genoeg was. Zelfs met dit snotterige ei was dit gerecht nog lekker.

INGREDIËNTEN

 • Basis
 • 2 eieren

 • Klontje boter

 • Peper

 • Vulling
 • 1 theelepel mierikswortel crème

 • 2 el crème fraîche

 • 70 gram gerookte forel

instructies

 • Vulling voorbereiden
  Voordat ik begin vul ik de ovenschaal met een laagje water. Ik deed dus koud water, dit moet dus warm water zijn. Ik bepaal de hoeveelheid water op basis van de hoogte van de bakjes.
  Vervolgens mix ik de mierikswortel en crème fraîche en maal ik hier wat peper doorheen.
  Ik vet de bakjes in en verdeel de romige mix over de twee bakjes.
 • Forel toevoegen
  Nadat de bakjes voorbereid zijn, snijd ik de forel in kleine stukjes. Deze verdeel ik over de 2 bakjes.
 • Ei toevoegen
  Tijd om het eitje te breken. Het is mij gelukt om voor beide bakjes de dooier heel te houden! Ik maal er nog wat peper overheen en zet de bakjes in de ovenschaal in de oven. Ik laat ze 15 minuten staan, maar dat komt omdat het water bij mij nog niet warm genoeg was. Als het water warm is, zet de bakjes dan voor een zacht eitje 10 minuten in de oven.
 • Het eindresultaat
  Yes, daar is mn eitje. Ondanks het snotterige ei is de smaak heerlijk. Het scherpe van de mierikswortel en het vette van de forel is een heerlijke combi.
Recept van: ELLE eten

Zie ook onze andere recepten

Laat een bericht achter