Gnocchi met spinazie, shiitake en hazelnoten

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

15 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Leckerbeckje

Eens in de zoveel tijd heb ik trek in gnocchi. Ik heb er al verschillende recepten mee geprobeerd, maar vaak blijkt dat ik toch hogere verwachtingen had. Daarom was ik benieuwd naar dit recept waarbij je de gnocchi niet kookt, maar bakt.

En dat bleek een verrassend lekkere twist te zijn. Geen melige zachte balletjes, maar een licht knapperig jasje. Geen (romige) saus, maar in eenvoud gecombineerd met de pure aardse smaken van spinazie, shiitake en geroosterde hazelnoten.

Ingredi√čnten voor 2 personen

  • 1 el (plantaardige olijf)olie

  • 1 pakje voorgekookte gnocchi

  • 1 ui

  • 4 tenen knoflook

  • bosje (wilde) spinazie (ik gebruikte een kleintje spinazie van AH)

  • 1 bakje shiitake (of andere paddenstoelen naar keuze)

  • snufje zout en peper

  • handje geroosterde hazelnoten

instructies

  • Gnocchi bakken
    Verwarm de olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
    Voeg de gnocchi toe en laat onder af en toe omscheppen in zo’n 10 minuten lichtbruin worden.
  • Ui en knoflook
    Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en bak in een andere koekenpan in 2 minuten zacht.
  • Spinazie
    Indien je wilde spinazie gebruikt, snijd je deze grof, inclusief de steeltjes.
    Ik gebruikte spinazie van Albert Heijn en vond het niet nodig deze te snijden.
  • Shiitake
    Scheur of snijd (vind ik zelf prettiger) de shiitake in stukjes en voeg samen met de spinazie (handje voor handje) toe aan de ui en knoflook.
  • Rooster de hazelnoten
    Ik gebruikte rauwe hazelnoten en roosterde de noten in de tussentijd in een droge koekenpan.
  • Seasoning
    Als de spinazie geslonken is, voeg je wat versgemalen peper en zout toe.
  • Opscheppen
    Verdeel de gebakken gnocchi over de borden, voeg de groenten toe en top af met de geroosterde hazelnoten.
Recept van: Leckerbeckje

Zie ook onze andere recepten

Laat een bericht achter