(Eier)mie met groente

door Fleur

Details

Aantal personen

3

Totaal bezig

35 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Kookmutsjes

Onlangs heb ik een restantenwagen in de supermarkt geplunderd: sojasaus, boemboe, wokolie en -saus, gele en groene curry, kokosmelk en eiermie. Allemaal producten die ik regelmatig gebruik. Ik zocht een simpel en snel recept om met de mie te maken en vond dit fijne recept met lekker veel groente.

Dit recept is opgesteld voor 3 personen. Wij waren met zijn tweeën en hadden dus nog wat over wat we de volgende dag mee naar werk namen voor de lunch.

IngrediËNten

  • Voor de mie
  • 6 mienestjes of 2 plakken Chinese eiermie (180 gr)

  • ruim water

  • een flinke snuf zout (het recept schrijft 5 gram, maar dat vond ik wat veel)

  • 15 ml olijflolie (1 el)

  • Voor de groente
  • 30 ml olijfolie (2 el)

  • 1 tl vers geraspte gember

  • 1 teentje geraspte knoflook (ik voeg zelf vaak een extra teentje toe op het recept)

  • 1 rode ui

  • 200 g broccoli

  • 2 wortels

  • 1 groene paprika (bij mij werd het een gele)

  • 250 g champignons

  • 2 tl uienpoeder

  • 1 tl zwarte peper (of maal naar smaak versgemalen peper)

  • 1 tl cayennepeper

  • 1 blokje kippenbouillon

  • 50 ml chilisaus

  • 35 ml teriyaki saus

  • Ik heb zelf toegevoegd
  • een handje cashewnoten

  • gebakken uitjes

instructies

  • Snijden maar
    Schil en snijd de groente in reepjes en rasp de knoflook en gember.
  • Mie koken
    Giet het water in de pan en breng het aan de kook (of kook het in de waterkoker). Voeg een scheut olijfolie en een flinke snuf zout toe. Zodra het water kookt, voeg je de mie toe. Kook de mie in zo’n 12 tot 15 minuten beetgaar. Eiermie hoeft slechts zo’n 4 minuten te koken. Giet vervolgens af.
  • Broccoli
    Zelf geef ik de voorkeur aan het stomen van groente, zodat het z’n bite behoudt. Je doet hiervoor een laagje water in de pan en plaatst de stoommand dan in de pan. Zorg er wel voor dat het mandje het water niet raakt. Breng het water aan de kook op matig vuur. Voeg de broccoliroosjes toe zodra het water kookt en stoom de broccoli zo’n 4 à 5 minuten.
  • Roerbakken
    Verhit olijfolie in een pan en voeg de geraspte gember en knoflook, ui, uienpoeder, zwarte peper, cayennepeper en kippenbouillon toe en bak het samen 2 minuten.
    Voeg vervolgens de wortels, paprika en champignons toe en roerbak zo’n 7 minuten mee.
  • Voeg alles samen
    Voeg de broccoli, chilisaus en teriyakisaus toe en bak dit zo’n 3 minuten mee.
    Voeg de mie toe aan de groente en wok het nog een paar minuten mee.
  • Opscheppen
    Schep het mengsel in de borden en top eventueel af met wat gebakken uitjes en cashewnoten.
Recept van: Kookmutsjes

Zie ook onze andere recepten

Laat een bericht achter