Confit de canard met zuurkool en krieltjes

door Fleur

Details

Aantal personen

2

Totaal bezig

45 minuten

Gang

Hoofdgerecht

Origineel

Allerhande

Confit de canard hoort toch wel thuis in mijn rijtje van lievelingseten. Het is super makkelijk, maar ook super lekker. Ik had nog een aangebroken blik en 2 pakjes zuurkool, dus ik besloot een recept te zoeken die deze twee ingrediënten combineerde en voilà, confit de canard met zuurkool en krieltjes.

Er zitten 4-5 canards in een blik, afhankelijk van de grootte. Dit keer zaten er 5 in en hadden we er dus één extra om te verdelen.
In het recept wordt gesproken over de vacuümverpakte confit de canards. Ik koop ze zelf altijd in een blik met vet en laat het vet au bain-marie smelten.

IngrediËnten

  • 250 g wijnzuurkool

  • 250 g krieltjes (ik gebruikte voorgekookte minikrieltjes)

  • 50 g ontbijtspek

  • halve friszure appel (Braeburn bijvoorbeeld)

  • 1 el ongezouten roomboter

  • 2 el gedroogde cranberry’s (bij gebrek hieraan gebruikte ik rozijntjes)

  • 1 el grove mosterd

  • 3/4 el honing

instructies

  • Voorbereiding
    Zet het blik confit zo’n 20-30 minuten in warm water, zodat het vet rustig kan smelten.
    Laat de zuurkool uitlekken in een vergiet.
    Ik gebruikte voorgekookte minikrieltjes, maar als je geen voorgekookte gebruikt, moet je ze eerst nog even koken.
  • Aan de slag
    Verwarm de grill van de oven alvast voor.
    Verhit een droge koekenpan en bak het ontbijtspek in zo’n 6 minuten krokant. Leg de uitgebakken spek op een bord met keukenpapier. Mijn bord was te klein, dus maakte ik laagjes met een keukenvelletje ertussen.
    Snijd de ongeschilde appel in kwarten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
    Verhit boter in een tweede koekenpan en bak de appel 3 minuutjes. Voeg de uitgelekte zuurkool en de rozijntjes of cranberry’s toe en laat 5 minuten op laag vuur stoven.
    Breng op smaak met de mosterd, honing en peper.
    In de tussentijd zette ik de voorgekookte krieltjes op. Ik bakte deze in 2 el eendenvet in zon 10-12 minuten goudbruin.
  • Confit in de oven
    Haal de bouten uit het vet en leg ze met het velletje naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat of op een braadslede met rooster (dat deed ik). Zet de bouten zo’n 6 minuten onder de grill of tot het huidje mooi goudbruin en krokant is. Houd het goed in de gaten, want het kan snel verbranden.
  • De borden opmaken
    Haal de eendenbouten uit de oven en leg op de borden.
    Schep de zuurkool en de krieltjes ernaast en verkruimel de uitgebakken spek over de krieltjes.
    Eet smakelijk
Recept van: Allerhande

Zie ook onze andere recepten

2 Opmerkingen

Avatar
ashok 5 april 2021 - 10:06

My Family Loved it. I am definitely sharing Guys, Thanks For sharing this Great Recipe. this recipe and this website with my friend. Hope they also love it. Thank you again for sharing such a great recipe.

Reageer
Fleur
Fleur 25 april 2021 - 13:09

Hi Ashok! Thanks so much for your kind message. We are pleased to hear that you have enjoyed the recipe 😀

Reageer

Laat een bericht achter